Dakar 2019 De Rooy Iveco Echipa de curse De Rooy se restrânge, 3 camioane sunt de vânzare
Home Vehicule speciale Echipa de raliu De Rooy se restrânge, 3 camioane sunt de vânzare
Vehicule speciale

Echipa de raliu De Rooy se restrânge, 3 camioane sunt de vânzare

6

Criza provocată de pandemia de coronavirus afectează și cursele de camioane. Echipa olandeză De Rooy, principalul competitor al Kamaz-Master în Raliul Dakar din ultimul deceniu, a anunțat că își restrânge activitatea și că va vinde trei din cele cinci camioane de curse.Decizia vine și în urma retragerii din activitate a liderului Gerard de Rooy, câștigător al Raliului Dakar la secțiunea camioane în 2012 și 2016, din cauza problemelor de sănătate. Astfel, De Rooy Holding a decis să reducă semnificativ nivelul de sponsorizare. Echipa va continua să activeze într-o formulă restrânsă, cu două modele Iveco Powerstar, iar celelalte trei camioane de raliu vor fi vândute.

PETRONAS De Rooy IVECO, pregătită pentru Dakar 2020”În condiții normale, am fi concurat cu 5 camioane în Dakar 2021. Dar criza cauzată de coronavirus aduce multă incertitudine, inclusiv pe plan financiar, și ne-a forțat să luăm anumite decizii”, a declarat Gerard de Rooy.

Una dintre deciziile luate este ca Gerard de Rooy să nu mai concureze în raliuri, cel puțin în viitorul apropiat. Totuși, el se va implica în continuare în viața echipei, chiar dacă sponsorizarea se va reduce.

Trei dintre camioanele echipei, două Iveco Powerstar și un Iveco Trakker, vor fi vândute. Echipa De Rooy poate continua să ofere service și mentenanță pentru aceste camioane, dar și suport pentru participarea la competiții.

Blocurile motoarelor vor rămâne în proprietatea echipei De Rooy și vor fi doar închiriate. Recent, un camion Powerstar a fost vândut în această formă către Firemen Team.

”Vom păstra două camioane Powerstar, dar și ele vor putea fi închiriate, ca și în ultimii ani. Team De Rooy va continua să participe la raliuri, într-o formulă restrânsă, avem deja discuții cu mai mulți piloți. Echipa nu se va desființa”, a mai spus Gerard de Rooy.

Iveco nu a anunțat deocamdată dacă va menține sponsorizarea echipei De Rooy sau va sprijini o altă echipă în competițiile off-road.

Citește și:

Victorie Kamaz în Dakar 2020

IVECO a prezentat oficial modelul de curse S-WAY R

ACEA: Piaţa auto europeană va scădea cu 25% în 2020

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule speciale

New Holland câștigă Good Design Award

Combina CR11 și tractorul electric T4 de la New Holland sunt câștigătorii...

Vehicule speciale

GAUSSIN începe livrările către AMAZON

GAUSSIN NA, o filială deținută integral de GAUSSIN, un pionier al transportului...

LogisticăVehicule speciale

Linde, noua generație de stivuitoare electrice

Linde propune mai multă putere, confort și durabilitate pentru stivuitoarele electrice de...

Vehicule speciale

Noua fabrică de tractoare de la Arad: lucrările încep anul acesta

O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de...