Utilizarea stațiilor radio, interzisă în Germania de la 1 iulie
Home Transportatori Liber la utilizarea stațiilor radio în Germania? BMVI a cerut amânarea termenului de aplicare a amenzilor
Transportatori

Liber la utilizarea stațiilor radio în Germania? BMVI a cerut amânarea termenului de aplicare a amenzilor

48

Ministerul de Transport din Germania a trimis o scrisoare statelor federale prin care a cerut o amânare de un an a termenului de la care va fi interzisă utilizarea stațiilor radio în timpul condusului.Începând de la 1 iulie 2020, utilizarea stațiilor radio de către șoferi în timpul mersului urma să fie pedepsită cu amendă, la fel ca în cazul tuturor celorlalte dispozitive electronice, în Germania. În urmă cu câteva zile, Ministerul de Transport (BMVI) a trimis statelor o scrisoare prin care cere suspendarea interdicției până la 1 iulie 2021.

Recomandarea BMVI a fost făcută la cererea mai multor asociații de transportatori, inclusiv BGL. Transportatorii au motivat că în prezent nu există suficiente kituri hand-free pentru stațiile radio pe piață. Ministerul a precizat că decizia privind implementarea recomandării depinde de fiecare stat federal în parte. Totuși, este foarte probabil ca toate statele să anunțe că acceptă recomandarea până la 30 iunie.

În urmă cu mai bine de doi ani, în Codul Rutier din Germania s-au introdus reguli mai stricte în ce privește activitățile care ar putea distrage atenția șoferilor de la trafic. Astfel, în timpul condusului a fost interzisă utilizarea unor dispozitive precum telefoanele, ceasurile inteligente, playerele mp3, tabletele sau laptopurile. Pentru stațiile radio, un instrument foarte popular printre șoferii de camion, a fost introdus un amendament special, valabil însă doar până la 30 iunie 2020.

Legislația mai permite utilizarea unor astfel de dispozitive doar cu echipament ”hands-free”, care presupune căști și microfon.

Amenzile prevăzute sunt între 100 și 200 de euro. În plus, dacă din acest motiv se produce un accident, șoferul își poate pierde permisul de conducere pentru o lună.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...