California va permite din 2035 doar camioane noi electrice

Autoritățile statului California au anunțat că, din dorința de a reduce emisiile generate de autovehicule, din 2035 se va permite doar achiziția de mașini și camioane noi electrice.
Daimler a livrat primele camioane electrice Freightliner eCascadia

Reducerea emisiilor nu este o preocupare doar în Europa, ci și în Statele Unite. Recent, guvernatorul Californiei, cel mai populat stat american, a anunțat un plan de reducere drastică a emisiilor poluante. Astfel, din 2035, se va permite doar achiziția de mașini noi electrice, fără emisii locale.

”Aceasta este cea mai eficientă modalitate prin care statul nostru se poate opune modificărilor climatice”, a declarat Gavin Newsom. Guvernatorul statului California a precizat foarte clar că măsura se va aplica și în sectorul vehiculelor comerciale, din 2035 fiind permisă doar achiziția de camioane electrice. În prezent, se estimează că sectorul de transport este reponsabil pentru 50% din emisiile de gaze cu efect de seră din California.

Astfel, autovehiculele alimentate cu benzină și motorină vor fi interzise treptat, conform noii legislații. California are probleme de calitate a aerului din cauza smogului prezent în metropole precum Los Angeles și a incendiilor frecvente de pădure. De aceea, acest stat va impune o legislație mult mai severă privind emisiile autovehiculelor decât în restul SUA. California este și statul cu cele mai mari vânzări de autoturisme noi, fiind foarte important pentru industria auto americană.

Adaugati comentariu