Hamburg TruckPilot: Un nou test MAN cu vehicule autonome

MAN Truck & Bus și Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) vor testa camioane autonome fără șoferi în cadrul proiectului Hamburg TruckPilot. Testele de vor desfășura în terminalul de containere Altenwerder.
Hamburg TruckPilot: Un nou test MAN cu vehicule autonome

Proiectul Hamburg TruckPilot, început de cele două companii în 2018, pentru a cerceta și dezvolta soluții de transport fără șoferi, va continua și în 2021. Scopul proiectului este de a integra camioanele autonome în procesele automate de manipulare a containerelor de la Altenwerder. Acesta este al doilea proiect MAN cu camioane autonome, după ANITA.

Două camioane prototip echipate cu sistemele electronice necesare vor fi folosite în operațiuni de încărcare și descărcare automată a containerelor. Proiectul este divizat în 3 faze. La început au fost definite condițiile tehnice, iar acum se completează faza preparatorie. Operațiunile propriu-zise vor începe în primăvara lui 2021.

Un șofer instruit va fi prezent în permanență la bordul camioanelor, pentru a monitoriza sistemele de automatizare. Dacă va fi nevoie, acesta va interveni și va prelua controlul vehiculului. Partenerul logistic pentru acest test este Jakob Weets din Emden.

Funcțiile de condus automatizat vor ușura munca șoferilor în viitor. În timpul operațiunilor de încărcare și descărcare a containerelor, șoferii vor putea părăsi vehiculele pentru a efectua perioadele de pauză legale. Partenerii proiectului așteaptă și beneficii privind siguranța.

Hamburg TruckPilot face parte din parteneriatul strategic pentru mobilitate dintre municipalitatea orașului și Volkswagen Group. Scopul parteneriatului este de a modela viitorul mobilității urbane și al logisticii. Hamburg TruckPilot va fi prezentat și la ediția cu numărul 28 a ITS World Congress, care va avea loc în perioada 10-15 octombrie 2021 în Hamburg.

Adaugati comentariu