Mai rău ca la Calais: camioane oprite de manifestanți în SUA (video)

Revoltele din Statele Unite ale Americii afectează și transporturile. Potrivit presei din SUA, multe camioane au fost oprite și chiar vandalizate de manifestanți, care au blocat numeroase autostrăzi.
Mai rău ca la Calais: camioane oprite de manifestanți în SUA

Mișcările de stradă au fost declanșate de decesul unui cetățean de culoare din Minneapolis la doar câteva ore după ce a fost arestat de poliție. Deși majoritatea protestanților sunt pașnici, au existat și numeroase confruntări cu forțele de ordine și alte violențe.

Zeci de mașini au fost incendiate, iar multe magazine au fost sparte și jefuite. Revoltele afectează și transporturile. Autoritățile au blocat traficul pe toate autostrăzile din Minnesota, statul în care se află orașul Minneapolis, după ce protestatarii au ocupat șoselele de viteză. De asemenea, în St. Louis (Missouri), camioane aparținând Fedex și Amazon au fost oprite de manifestanți, iar unele au fost jefuite.

Mai rău ca la Calais: camioane oprite de manifestanți în SUACel mai grav incident a avut în centru o cisternă condusă de un șofer de 35 de ani. Acesta a călcat pedala de accelerație și a încercat să spargă barajul protestatarilor. Camionul a fost până la urmă oprit, moment în care zeci de manifestanți au atacat vehiculul. Șoferul a fost bătut, dar tot el a fost arestat pentru că a intrat cu camionul în mulțimea de ”protestatari pașnici”

După acest incident, comunitățile de camionagii se gândesc să oprească toate cursele până când siguranța rutieră va fi reinstaurată. Mulți ocolesc deja marile orașe și autostrăzile interurbane, unde au avut loc cele mai multe incidente.

Citește și:

Containere cu toalete și dușuri pentru șoferii de camion

O asociație din Spania cere ca șoferii să nu mai facă încărcare și descărcare

Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului în anumite intervale orare

Adaugati comentariu