Demonstrație cu primul camion electric greu Volvo în SUA

Volvo Trucks a făcut o primă demonstrație cu un camion electric de Clasa 8, echivalentul nord-american al camioanelor grele din Europa, într-un eveniment desfășurat la un dealer din California (SUA).
Demonstrație cu primul camion electric greu Volvo în SUA

În Europa, Volvo Trucks a început recent să comercializeze camioane electrice pentru aplicații urbane și a prezentat concepte electrice pentru operațiuni și mai grele, precum construcții și distribuție regională. În America de Nord, Volvo a integrat aceste tehnologii în modelul local VNR.

Demonstrație cu primul camion electric greu Volvo în SUADemonstrația pilot a făcut parte din proiectul Low Impact Green Heavy Transport Solutions (LIGHTS), o colaborare între 15 parteneri publici și privați care își propune să probeze viabilitatea transportului de marfă electric în traficul intens și în zonele urbane.

”Pentru ca toate eforturile noastre să dea roade avem nevoie de mai mult decât de un camion. Trebuie să livrăm un ecosistem complet pentru transportul greu fără emisii”, a declarat Peter Voorhoeve, președintele Volvo Trucks North America.

Camionul proiect Volvo VNR Electric va fi testat în operațiuni comerciale reale de două companii de transport din California, Dependable Supply Chain Services și NFI. Modelul VNR Electric este adecvat pentru aplicații pe distanțe scurte și medii. Producția de serie și comercializarea acestui camion Volvo VNR Electric în SUA va începe la finalul anului 2020.

Adaugati comentariu