Barcelona comandă mai multe autobuze electrice Solaris

Cel mai mare operator de transport public din Barcelona, Transports Metropolitans (TMB), a comandat 14 autobuze electrice Solaris Urbino 18.
Barcelona comandă mai multe autobuze electrice Solaris

Barcelona este unul dintre primele orașe unde au circulat autobuzele electrice articulate Urbino. Producătorul polonez a livrat astfel de vehicule în capitala Cataluniei încă din 2015. De această dată, operatorul TMB a optat pentru 14 autobuze Solaris Urbino 18 electric.

Vehiculele vor fi echipate cu baterii Solaris High Power cu o capacitate totală de 145 kWh. Acestea sunt încărcate rapid cu ajutorul unui pantograf, la 500 kW. Autobuzele sunt propulsate de un motor electric de 240 kW, montat central.

Un sistem eficient de aer condiționat asigură o călătorie confortabilă pentru șofer și pasageri în zilele călduroase. Vehiculul dispune și de porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. De asemenea, șoferii vor beneficia de noi sisteme de asistență. De exemplu, sistemul MirrorEye  înlocuiește oglinzile laterale convenționale cu camere video. Ele asigură o vizibilitate îmbunătățită în condiții de soare puternic, noaptea sau când plouă.

Toate autobuzele comandate sunt echipate și cu Mobileye Shield+, care minimizează riscul de coliziune cu pietonii și bicicliștii. Sistemul de camere monitorizează împrejurimile vehiculului și alertează vizual și fonic șoferul dacă apare pericolul unei coliziuni.

Primele autobuze Solaris au fost livrate în Barcelona în 2014. În prezent, peste 80 de autbuze electrice și hibrid Solaris circulă în capitala Cataluniei. Solaris este cel mai mare producător european de autobuze electrice, cu aproape 900 de astfel de vehicule livrate către clienți din 18 țări.

Poate vrei să mai citești:

Comandă pentru primul eCitaro REX (Range Extender)

MAN Lion’s City E își face loc la Miniatur Wunderland

Primul autobuz cu motor cu combustie internă a împlinit 125 de ani

Adaugati comentariu