Primul autobuz electric articulat Solaris a intrat în operare
Home Autobuze Primul autobuz electric articulat Solaris a intrat în operare
AutobuzeTehnologie

Primul autobuz electric articulat Solaris a intrat în operare

45

Primul autobuz electric articulat Solaris a intrat recent în operare pe un traseu regulat din Varșovia, capitala Poloniei. Acesta este primul model Solaris Urbino 18 Electric livrat dintr-o comandă totală de 130 de unități.”Este un pas uriaș pentru locuitorii Varșoviei, care vor beneficia de un oraș mult mai curat. De asemenea, este un exemplu de sistem modern de transport și de tranziție spre un transport urban sustenabil”, a declarat Javier Calleja, CEO al Solaris Bus & Coach. Acesta a precizat că toate cele 130 de autobuze electrice vor fi livrate operatorului MZA până la finalul acestui an.

Primul autobuz electric articulat Solaris livrat are o capacitate de 133 de pasageri. Vehiculele Urbino 18 Electric din această comandă sunt echipate cu baterii Solaris High Power de 150 kWh. Bateriile din noua generație pot fi încărcate foarte rapid, dar rezistă și la un număr mai mare de cicluri de încărcare.

Bateriile pot fi încărcate atât prin cablu, în depou, cât și prin pantografe, pe traseu. Fiecare autobuz electric articulat livrat la Varșovia va avea două prize: una deasupra aripii dreapta față și alta în spatele ultimei uși. În plus, pantograful este montat pe plafon.

”Cumpărarea a 130 de autobuze electrice articulate Solaris este un eveniment major pentru noi. Grație acestei investiții, în curând flota noastră va avea aproape 500 de autobuze cu emisii scăzute sau fără emisii. Avem una dintre cele mai mari flote eco din Europa”, a spus și Jan Kuźmiński, CEO al operatorului de transport public Miejskie Zakłady Autobusowe (MZA).

Cooperarea dintre Solaris și MZA a început în 1997. MZA este cel mai mare client al companiei până în prezent. De-a lungul a 24 de ani, producătorul a livrat peste 1.100 de vehicule în Varșovia, inclusiv 21 de autobuze electrice. Obiectivul MZA este ca, până în 2022, o treime din flota de autobuze din Varșovia să fie compusă din vehicule cu sisteme alternative de propulsie: electrice, hibride sau alimentate cu gaz.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...