Ungaria își închide granițele la 1 septembrie. Șoferii de camion nu sunt afectați

Ungaria a anunțat că își va închide granițele pentru cetățenii străini de la 1 septembrie, timp de cel puțin o lună, în încercarea de a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Tranzitul șoferilor, atât la bordul camioanelor, cât și în autoturismele personale, nu este afectat.
Program extins pentru intrarea în Ungaria la Nădlac 1 Ungaria își închide granițele

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că ministrul de resort, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică cu omologul său ungar Péter Szijjártó, în continuarea demersurilor întreprinse de MAE pentru obținerea din partea autorităților ungare a clarificărilor privind informațiile apărute în spațiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

În cadrul discuției a fost obținută confirmarea că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria nu va fi afectat. Noile reguli se referă doar la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei.

Ungaria își închide granițele la 1 septembrie. Condiții de tranzit

Tranzitarea Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. MAE reamintește că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19;
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Adaugati comentariu