Volvo Group și Daimler Truck AG vor produce împreună celule de combustie pentru camioane

Volvo Group și Daimler Truck AG vor forma un joint-venture cu participare în cota egală pentru producerea la scară largă de celule de combustie pentru vehicule grele.
Volvo Group și Daimler Truck AG vor produce împreună celule de combustie pentru camioane

Cele două concerne au semnat un acord preliminar fără obligațiuni pentru stabilirea noului joint-venture. Intenția Volvo și Daimler este de a dezvolta, produce și comercializa celule de combustie pentru camioane și autobuze.

Daimler Trucks va aduce la un loc toate activitățile grupului legate de celulele de combustie într-o nouă unitate. Volvo Group va achiziționa 50% din acea unitate pentru aproximativ 600 de milioane de euro. Volvo Group și Daimler Truck AG vor fi parteneri 50/50 în noul joint-venture, care va opera ca o entitate independentă și autonomă. Daimler și Volvo vor continua să fie competitori în alte domenii de afaceri.

”Logistica se transformă, iar nevoia de transport va continua să crească. Transportul cu adevărat neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 poate fi obținut doar cu propulsie electrică. Soluția ideală de electrificare a vehiculelor pentru distanțe lungi este celula de combustie alimentată cu hidrogen. Acest parteneriat cu Volvo Group este o bornă simbolică în aducerea camioanelor și autobuzelor alimentate cu hidrogen pe șosele”, a declarat Martin Daum, președintele CA al Daimler Truck AG și membru al CA al Daimler AG.

”Combinarea cunoștințelor și resurselor Volvo și Daimler din domeniu va accelera dezvoltarea tehnologiei. Prin formarea acestui joint-venture, arătăm clar cât de mult credem în celulele de combustie pentru vehicule comerciale”, a spus și Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

Parteneriatul va reduce costurile de dezvoltare și va accelera introducerea pe piață a celulelor de combustie în transportul greu pe distanțe lungi. Obiectivul comun este începerea producției de serie după anul 2025.

Noul joint-venture va avea sediul în Nabern (Germania), actualul sediu al Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH. Facilitățile de producție vor fi situate în Germania și Canada. Un acord final este așteptat până la finalul anului. Toate tranzacțiile potențiale sunt subiectul examinării și aprobării autorităților anti-trust.

Citește și:

Adaugati comentariu