Comandă pentru 20 de autobuze Solaris cu hidrogen
Home Autobuze Comandă pentru 20 de autobuze Solaris cu hidrogen
AutobuzeTehnologie

Comandă pentru 20 de autobuze Solaris cu hidrogen

72

Operatorul olandez Connexxion a plasat o comandă pentru 20 de autobuze electrice Solaris alimentate cu hidrogen. Vehiculele vor fi livrate până la finalul anului 2021.În plus, autobuzele vor fi livrate împreună cu un contract de service pe 12 ani. ”Drumurile noastre devin din ce în ce mai aglomerate. Sănătatea pasagerilor și a locuitorilor este foarte importantă. Intrarea în operare a acestor autobuze Solaris alimentate cu hidrogen va însemna un mare pas înainte spre un aer curat”, a spus Floor Vermeulen, ministru regional pentru Transport și Trafic în regiunea South Holland.

Connexxion este o companie din grupul Transdev, unul din cei mai mari operatori și lider în transportul fără emisii din Olanda. Connexxion va utiliza autobuzele Urbino 12 Hydrogen în regiunile Hoekse Waard și Goeree-Overflakkee.

Modelul Solaris Urbino 12 hydrogen utilizează un set de celule de combustie cu o putere de 70 kW. Hidrogenul este stocat în rezervoare realizate din materiale compozite, montate pe plafon, deasupra primei axe. Capacitatea totală a celor patru rezervoare este de 1560 de litri.

Energia generată de celulele de combustie ajunge direct la sistemul de propulsie, format dintr-o punte cu motoare electrice. Autobuzul este echipat și cu baterii Solaris High Power, pentru stocarea suplimentară a energiei. Vehiculul nu emite emisii poluante, doar căldură și aburi.

Vehiculele comandate au 37 de scaune și o configurație a ușilor 1-2-0. Realimentarea autobuzelor este posibilă în Heinenoord, aflată în vecinătatea depoului. Alimentarea cu hidrogen durează foarte puțin, aproape similar cu cea cu motorină.

Primele autobuze Solaris au fost livrate în Olanda în 2017, când Connexxion a achiziționat peste 40 de modele articulate Solaris Urbino 18. Un an mai târziu, operatorul a comandat alte 4 unități Solaris Urbino 18 și două autobuze alimentate cu CNG.

Autobuzele Solaris alimentate cu hidrogen câștigă tot mai mulți clienți. Anul trecut, operatorul italian SASA Bolzano a plasat o comandă pe 12 unități, iar în urmă cu câteva săptămâni doi operatori din Germania au comandat 25 de autobuze.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...