Ghid de reguli și proceduri în caz de pană în Europa

Fiecare țară din Europa are propriile reguli și proceduri pentru situațiile în care camionul face o pană. Continental a adunat toate aceste protocoale de urgență într-un ghid util șoferilor și managerilor de flotă.
Ghid de reguli și proceduri în caz de pană în Europa

O defecțiune este oricând un eveniment neplăcut pentru șoferii de camioane. În contextul actual al crizei coronavirus, este și mai important ca aceștia să primească rapid informații despre protocoalele care trebuiesc urmate în diferitele țări pe care le tranzitează. De aceea, Continental a strâns toate aceste informații utile șoferilor și managerilor de flotă într-un ghid de reguli și proceduri în caz de pană în Europa.

Informațiile acoperă 24 de țări europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria. Ghidul este disponibil aici, el putând fi descărcat și în format pdf.

Reguli speciale în Olanda, Suedia sau Franța

Ghidul Continental arată și obligațiile speciale care trebuie respectate în anumite țări. De exemplu, în Olanda, autoritățile evaluează situația cu ajutorul camerelor de supraveghere sau din vehiculele de monitorizare și cheamă un camion de tractare dacă este nevoie. În Franța, șoferii (și nu personalul de la sediul flotei) trebuie să apese personal butonul SOS pentru a notifica Agenția pentru Autostrăzi. Dacă butonul nu merge, șoferul poate suna direct poliția. Și pe unele drumuri europene din Suedia (E4, E16, E18, E20), legile cer prezența unui vehicul de asistență cu indicatoare luminoase pentru a securiza camionul rămas în pană.

Reguli generale în caz de pană:

  • oprește pe banda de urgență și aprinde luminile de avarie
  • îmbracă o vestă reflectorizantă
  • plasează un triunghi de avertizare la 50 de metri în spatele vehiculului (100-150 de metri pe autostrăzi)
  • adăpostește-te în spatele parapetului de siguranță și sună poliția sau serviciul de asistență

Citește și:

Containere cu toalete și dușuri pentru șoferii de camion

Sfaturi Michelin pentru camioanele parcate timp îndelungat

O nouă soluție WABCO pentru prevenirea furturilor din remorci

Video: Ce mai transportăm azi? Un dinozaur

Adaugati comentariu