Nikola TRE
Home Camioane Nikola TRE, prezentat oficial. Cum arată camionul electric cu baterii
Camioane

Nikola TRE, prezentat oficial. Cum arată camionul electric cu baterii

34

​IVECO, FPT Industrial și Nikola au prezentat noul camion electric cu baterii Nikola TRE, primul vehicul rezultat din colaborarea dintre CNH Industrial și Nikola Corporation. Nikola TRE va fi lansat la expoziția IAA 2020, iar primele unități vor fi livrate clienților în 2021.

Vehiculul se bazează pe noul IVECO S-WAY, lansat în luna iulie, care a fost bine primit atât de clienți, cât și de experți. În schimb, Nikola TRE integrează tehnologia avansată de propulsie electrică dezvoltată de Nikola Corporation, dar și noua generație a sistemului de infotainment al companiei.

Integrarea designului Nikola cu structura lui IVECO S-WAY a fost realizată în comun de Nikola și Italdesign la sediul celei din urmă, din Torino. Această integrare este o consecință naturală a parteneriatului semnat de cele două companii.

Vehiculul prezentat este un autotractor Nikola TRE 4×2 pentru transporturi regionale. Acesta are performanțe dinamice egale sau mai bune decât ale unui camion diesel și o autonomie de până la 400 km.

Sistemul modular de baterii permite personalizarea vehiculelor în funcție de nevoile clienților, iar capacitatea totală poate ajunge la 720 kWh. Sistemul electric de propulsie va livra o putere continuă de 480 kWh și un cuplu maxim de 1.800 Nm.

Nikola TRE va mai fi disponibil și în versiuni rigid cu 2 și 3 axe, cu masă maximă admisă între 18 și 26 de tone, pentru distribuție urbană și aplicații municipale.

Camionul va dispune și de noua generație a sistemului multimedia bazat pe sistemul de operare produs de Nikola. Acesta integrează funcțiile de infotainment și navigația, dar și majoritatea funcțiilor vehiculului. Sistemul include controlul climatizării, ajustarea oglinzilor și a înălțimii suspensiei, sistemul de camere video la 360 de grade, navigația, sistemul audio cu Bluetooth, setările vehiculului și sistemul de autodiagnoză.

În plus, modelul Nikola TRE cu baterii (BEV) va putea fi convertit în viitor la tehnologia cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen. Camionul electric Nikola TRE Fuel Cell (FCEV) va fi disponibil clienților din 2023.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...