Volvo lansează noile modele FM și FMX cu cabină pentru echipaj
Home Camioane Volvo lansează noile modele FM și FMX cu cabină pentru echipaj
CamioaneVehicule speciale

Volvo lansează noile modele FM și FMX cu cabină pentru echipaj

50

Noile camioane Volvo FM și Volvo FMX sunt disponibile acum și în versiuni pentru servicii de urgență, cu cabină pentru echipaj cu capacitate de până la nouă persoane.

Noile variante, dezvoltate în colaborare strânsă cu carosierii și cu serviciile de intervenții de urgență, dispun de o serie de îmbunătățiri special proiectate pentru vehiculele de stingerea incendiilor și de intervenție.

”Putem oferi acum o gamă cuprinzătoare și modernă de camioane grele destinate serviciilor de urgență și de stingere a incendiilor. Noile variante ale modelelor Volvo FM și Volvo FMX sunt proiectate pentru a oferi membrilor serviciilor de urgență o cabină pentru echipaj la standarde înalte”, spune Lars Franck, Manager de Produs Vehicule Speciale la Volvo Trucks.

Cabină pentru echipaj din noile Volvo FM și Volvo FMX este gândită pentru 9 persoane. Vehiculele sunt proiectate să ofere fiecărei echipe de intervenții de urgență cele mai bune condiții posibile, pentru a permite o operare sigură și eficientă, în medii dificile. Aceste noi camioane oferă aceleași standarde înalte de siguranță activă și pasivă, ergonomie și confort ca și celelalte variante ale noilor game Volvo FM și Volvo FMX, lansate în 2020.

Cabina a fost testată temeinic din punctul de vedere al siguranței și este dotată cu geamuri mari, o linie joasă a ușilor, oglinzi retrovizoare mari și opțiunea montării a până la 8 camere video, pentru asigurarea unei bune vizibilități de jur împrejur. În plus, sistemul de Direcție Dinamică Volvo, disponibil ca opțiune, face manevrarea mai ușoară și îmbunătățește atât ergonomia, cât și siguranța în conducere.

Mediul de lucru al șoferului este echipat cu noua interfață Volvo Trucks pentru șofer, care include instrumente digitale și un volan cu butoane de control, ajustabil și cu funcțiune de reglare a unghiului de înclinare a coloanei volanului.

Acoperișul înalt la interior creează o senzație aerisită, de spațiu, cu mult loc pentru mișcare. Ușile au un unghi larg de deschidere, care face urcarea și coborârea mai ușoară. Acest lucru este susținut de noua treaptă antiderapantă și iluminată și de mânerul de susținere portocaliu, marcat clar, proiectat ergonomic și ușor de reperat în diferite condiții. Interiorul cabinei oferă multiple spații de depozitare pentru căști, mănuși sau alte echipamente necesare.

Un obiectiv important pentru dezvoltatorii noilor vehicule a fost obținerea unor timpi de livrare mai scurți pentru carosieri. În colaborare cu experți de marcă din cadrul unor companii specializate în construcția de camioane pentru stins incendii, echipa de dezvoltare a vehiculelor speciale a introdus îmbunătățiri atât la nivelul cabinei, cât și al șasiului. Sunt plasate anumite componente în așa fel încât să faciliteze procesul de carosare și au fost făcute toate pregătirile necesare pentru conectarea sistemelor electrice și pneumatice.

Date despre noile Volvo FM și Volvo FMX cu cabină pentru echipaj

  • Dezvoltare bazată pe standardul EN 1846 pentru vehicule de stins incendii si de servicii de intervenții
  • Cabină testată la impact conform ECE R29-03
  • Înălțime interioară a cabinei de 160 cm (față) și 161 cm (spate)
  • Ușile pot fi deschise la un unghi de 79 de grade (față) și 75 de grade (spate)
  • Configurații de axe: 4×2, 4×4
  • Motorizări Volvo D11 sau D13
  • Priză de putere de până la 2000 Nm.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...