Noul Volvo FM: confort și vizibilitate îmbunătățite
Home Camioane Noul Volvo FM: confort și vizibilitate îmbunătățite
Camioane

Noul Volvo FM: confort și vizibilitate îmbunătățite

50

Volvo Trucks a lansat noul Volvo FM, cu îmbunătățiri aduse mediului de lucru al șoferului și cu inovații care oferă un nivel mai ridicat de confort, siguranță și productivitate. ”Noul Volvo FM este cel mai adaptabil model din gama noastră. Este agil, spațios, sigur și confortabil pentru șoferi. De asemenea, ne bucurăm de vizibilitate excelentă folosind o linie coborâtă a ușii, oglinzi retrovizoare noi și o cameră video montată pe oglinda din dreapta”, spune Carina Byström, designer șef pentru interior la Volvo Trucks.

Aspectul exterior al noului Volvo FM are o formă mai aerodinamică, practic o versiune mai joasă a cabinei noului FH. Stâlpii față sunt acum verticali, oferind cabinei până la un metru cub suplimentar de spațiu și mai multă lumină. Interiorul este îmbunătățit prin noul panou de bord care oferă mai mult spațiu de depozitare, culori noi și un ecran dinamic modern. Și noul Volvo FM dispune de un panou de instrumente complet digital, de 12 inci, pregătit pentru actualizări viitoare și servicii de conectivitate. Al doilea ecran, cel al sistemului multimedia, are o diagonală de 9 inci.

Cabina de dormit a fost actualizată cu un pat înălțat și posibilități de depozitare îmbunătățite, inclusiv un compartiment mare sub pat și un spațiu de depozitare în partea de sus, cu panouri LED în separatoarele pentru compartimente. Deplasarea între scaunul șoferului și pat este mai facilă ca oricând, datorită noii manete a schimbătorului I-Shift, care este acum mai subțire. Accesibilitatea este îmbunătățită și de noua opțiune de înclinare a coloanei de direcție. Izolarea suplimentară a cabinei oferă protecție la frig, căldură și zgomot.

Pe lângă vizibilitatea îmbunătățită, alte funcții suplimentare de siguranță de pe noul Volvo FM includ Pilotul automat cu asistență la coborâre, Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC) cu funcție stop&go, Asistență pentru păstrarea benzii de rulare, Asistență de stabilitate sau recunoașterea indicatoarelor rutiere.

Varietatea configurațiilor disponibile de lanțuri cinematice și șasiuri dovedește că noul Volvo FM poate fi adaptat pentru o gamă largă de aplicații. Îmbunătățirile aduse unghiurilor de bracaj pentru puntea motoare și pentru punțile portante amplasate în fața punții motoare îi asigură camionului o manevrabilitate excepțională, care își dovedește pe deplin utilitatea în traficul urban.

Date despre noul Volvo FM

• Cabine: Cabină de zi, cabină de zi joasă, cabină de dormit joasă, cabină de dormit, cabină Globetrotter, cabină pentru echipaj. Pachete exterioare și interioare de accesorii pentru un design personalizat.
• Motoare: Motoarele diesel sunt disponibile cu standarde de emisii diferite. Volvo FM este, de asemenea, disponibil pe anumite piețe și cu motorul alimentat cu LNG.
• Sistem de schimbare a treptelor de viteză: I-Shift cu pachet de software pentru diferite aplicații de transport.
• Farurile: Faruri cu halogen sau LED.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...