Ford Trucks lansează seria specială F-MAX Blackline
Home Camioane Ford Trucks lansează seria specială F-MAX Blackline
Camioane

Ford Trucks lansează seria specială F-MAX Blackline

109

Producătorul turc de camioane Ford Trucks a prezentat în această seară ediția specială F-MAX Blackline, produsă într-o serie limitată de doar 250 de unități. O altă noutate este versiunea F-MAX L, cu autonomie de până la 5.000 km.

Ford Trucks lansează seria specială F-MAX BlacklineFord F-MAX, model premiat Camionul Anului 2019, se desparte de latura pur puncțională și face primii pași spre fidelizarea fanilor. Modelul va fi disponibil în premieră într-o versiune specială de design, destinată clienților care vor mai mult prestigiu.

Ford F-MAX Blackline vine la exterior cu dungi sportive negre cu contur albastru, faruri LED cu fond negru, jante și capace de oglinzi negre. Și interiorul este dominat de culoarea neagră, prezentă pe tapițerie și dulapurile de deasupra parbrizului sau de sub patul de jos. Cele mai izbitoare detalii sunt scaunele și volanul acoperite în piele, ambele cu cusături și detalii sportive de culoare albastră.

F-MAX L, cu ampatament mărit

Ford Trucks F-MAX LO altă noutate este versiunea F-MAX L, cu ampatament mărit de la 3.600 mm la 3.750 mm. Astfel, pe șasiu își pot face loc rezervoare de motorină cu o capacitate totală de 1.350 de litri, cu 300 de litri mai mult decât la versiunea standard. Autonomia operațională a crescut și ea, ajungând până la 5.000 de kilometri. Versiunea F-MAX L va fi vândută din 2021 cu suspensie pneumatică spate cu două perne, iar din 2022 și cu 4 perne.

Mod de rulare ”Eco +”

De asemenea, din acest an, camioanele F-Max vor dispune și de un mod de rulare ”Eco +”, care promite reduceri de consum de până la 5%. Modul poate fi activat atât din cabină, cât și din aplicația My Ford Trucks, de către managerul de flotă. Modul Eco + se bazează pe sistemul Max Cruise cu funcție Eco Roll, pe oprirea motorului după 5 minute de funcționare la ralanti sau pe dezactivarea funcției ”kick down”.

Plus de manevrabilitate pentru modelele urbane

Și gama de vehicule rutiere Ford Trucks propune noutăți în 2021. În special pentru aplicațiile urbane va fi disponibilă cutia de viteze automată ZF Ecotronic cu 9 viteze, cuplată la motorul de 330 CP.

De asemenea, modelele 6×2 sunt acum disponibile și cu axă spate directoare, care reduce diametrul de bracaj cu 9%. Funcția va fi disponibilă inițial pe vehicule cu motoare de 9 litri, iar din 2022 și pe cele cu motor de 13 litri.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...