UE nu va permite britanicilor operațiuni de cabotaj din 2021

Negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE au ajuns la discuții despre cum se vor desfășura operațiunile de cabotaj începând din 2021. Potrivit presei din Albion, Comisia Europeană a catalogat cererile britanicilor drept ”fundamental neechilibrate”.
UE nu va permite britanicilor operațiuni de cabotaj din 2021

Comisia Europeană a respins cererile privind continuarea accesului transportatorilor britanici la scară largă la piața UE. Potrivit informațiilor furnizate de Financial Times, operațiunile de cabotaj sunt principalul motiv de dispută: britanicii vor să își păstreze dreptul de a efectua astfel de operațiuni în UE și după 1 ianuarie 2021.

CE a catalogat cererilor oficialilor britanici drept ”fundamental neechilibrate”, deoarece le-ar oferi transportatorilor din UK drepturi foarte apropiate de cele avute de membrii pieței unice.

Comisia Europeană își dorește să ajungă la un acord până la finalul lunii octombrie, pentru a securiza o retragere ordonată a Marii Britanii din UE. În timp ce britanicii spun că acest lucru este încă posibil, negociatorii UE au dubii, deoarece discuțiile pe mai multe subiecte sunt blocate.

Transportatorii britanici: ”UE se împușcă singură în picior”

RHA, Asociația Transportatorilor Rutieri din Marea Britanie, a reacționat după dezvăluirile presei. ”85% dintre mărfurile care vin în Marea Britanie sunt transportate de companii din UE, iar operatorii locali sunt responsabili doar pentru 15%. Marea Britanie își dorește o abordare liberală, dorind ca operațiunile de cabotaj să rămână permise. Dar simetria funcționează în ambele sensuri. Dacă UE va interzice transportatorilor britanici să facă operațiuni de cabotaj, ne vom avea altă cale decât să facem la fel. Dacă acesta este rezultatul, intransigența UE nu înseamnă decât că se vor împușca singuri în picior”, a declarat Richard Burnett, director executiv al RHA.

Adaugati comentariu