Noul Fuso eCanter primește sisteme avansate de siguranță

Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation (MFTBC), unul dintre cei mai mari producători de vehicule comerciale din Asia și parte a Daimler Trucks, a prezentat recent noul camion electric ușor eCanter.
Noul Fuso eCanter primește sisteme avansate de siguranță

Noul Fuso eCanter va fi lansat în această lună în Japonia, în timp ce în Europa va ajunge în câteva luni. Noua generație vine cu sisteme avansate de siguranță, precum Advanced Emergency Braking System (AEBS), Electronic Stability Program (ESP) și Lane Departure Warning System (LDWS).

eCanter este răspunsul MFTBC la nevoia tot mai mare de transport cu emisii reduse. Foarte silențios, modelul de 7,5 tone este ideal pentru livrări urbane pe timpul nopții sau dimineața devreme. De la lansarea sa în 2017, eCanter a fost folosit în operațiuni în toată lumea.

”Nevoia de logistică prietenoasă cu mediul continuă să crească la nivel global. Mitsubishi Fuso contribuie la această cauză cu munca sa pionierat în domeniul camioanelor electrice. Noul și îmbunătățitul eCanter este o dovadă a angajamentului nostru pentru Japonia și societatea sa, care își dorește să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2039”, a declarat Hartmut Schick, președinte și CEO al Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation.

Producătorul nu a anunțat noutăți și la nivelul sistemului de propulsie. Acesta este format dintr-un motor electric de 135 kW (390 Nm) și 6 pachete de baterii litiu-ion de câte 13,5 kWh. La stațiile de încărcare rapidă, bateriile se pot încărca complet în aproximativ 1,5 ore. Autonomia este de aproximativ 100 km, suficientă pentru operațiunile de livrări urbane.

Până în prezent, aproximativ 160 de vehicule de serie eCanter au fost livrate în orașe din toată lumea, care au parcurs cumulat peste 2 milioane de km.

Adaugati comentariu