Transportatorii europeni spun că un acord pentru Brexit este indispensabil
Home Transportatori Transportatorii europeni spun că un acord pentru Brexit este indispensabil
Transportatori

Transportatorii europeni spun că un acord pentru Brexit este indispensabil

8

33 de asociații ale transportatorilor rutieri din Europa, printre care și Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), au transmis o scrisoare deschisă negociatorilor UE și UK prin care solicită încheierea unui acord pentru un Brexit în favoarea consumatorilor și a economiei.Asociațiile semnatare sunt de părere că un acord UE-UK pentru Brexit este încă posibil și rămâne indispensabil. Vezi mai jos continutul integral al scrisorii:

În fiecare an, peste 2,3 milioane de camioane efectuează transporturi către și dinspre UE și Regatul Unit (UK). Aceste vehicule reprezintă forța vitală a economiilor noastre interconectate, susținând toate sectoarele și industriile prin transportul de materii prime, piese de schimb, alimente pentru supermarketuri și produse finite către utilizatorii și consumatorii finali. Prin urmare, transportul rutier facilitează comerțul a cărui contribuție depășește cu mult amprenta sa economică și profesională directă deja considerabilă.

Încheierea perioadei de tranziție fără un acord între UE și UK nu este o opțiune pentru industria noastră. Considerăm că prin încheierea unui compromis ferm pentru transportul rutier ca parte a unui astfel de acord este atât realizabilă, cât și indispensabilă.

Este în interesul tuturor părților să permită vehiculelor grele de marfă să se deplaseze către și dinspre UE și UK și să tranziteze teritoriile respective într-un mod viabil din punct de vedere economic, fără a recurge la reintroducerea autorizațiilor de transport și a sistemelor de cote (autorizații CEMT) care nu au fost niciodată destinate să acopere volumele de comerț la fel de mari ca cele care au loc în prezent între UE și UK.

Credem cu tărie că viitorul constă într-o soluție reciprocă între UE și UK bazată pe recunoașterea reciprocă a standardelor, competențelor și certificatelor pentru a asigura garanții adecvate în ceea ce privește concurența loială, performanța de mediu, siguranța rutieră și condițiile de lucru pentru șoferi. Operatorii de transport rutier de marfă de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii se angajează să funcționeze la standarde înalte în aceste zone.

În caz contrar, s-ar confrunta cu o alegere descurajantă între o combinație de aranjamente naționale fragmentate și o lume în care numărul insuficient de operațiuni de transport rutier pe rutele UE-UK va fi gestionată de o politică oficială (cota de autorizații). Oricare dintre opțiuni ar fi în detrimentul tuturor.

Timpul este esențial. Solicităm negociatorilor să se concentreze asupra obiectivelor lor comune – păstrarea conectivității rutiere prin acorduri echilibrate și reciproce – și să folosească timpul de negociere rămas pentru a obține un rezultat care este sensibil din punct de vedere economic și care permite industriei transportului rutier să își joace rolul de a facilita comerțul esențial în toate sectoarele economiei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

FeroviarTransportatori

Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată

Greva mecanicilor de locomotivă din Germania se va relua începând de joi...