Critici pentru timpii mari de așteptare din Portul Rotterdam
Home Transportatori Critici pentru timpii mari de așteptare din Portul Rotterdam
Transportatori

Critici pentru timpii mari de așteptare din Portul Rotterdam

15

Asociația de Transport și Logistică TLN din Olanda vrea să pună capăt timpilor mari de așteptare pentru transportul rutier de containere în Portul Rotterdam. Potrivit TLN, întârzierile la terminale și depozite au devenit o obișnuință de prea mult timp, obligând șoferii să staționeze ore întregi. ”Acest lucru trebuie schimbat imediat”, spune asociația.Jeroen de Rijcke, secretar al comisiei TLN pentru transportul de containere maritime, spune că lucrurile funcționează complet greșit în mai multe puncte. ”La terminalele APMT MVII și RWG se lucrează cu sloturi orare, dar sunt complet ocupați în timpul zilei. Timpii de manipulare la terminalul ECT sunt exagerat de mari. În plus, sunt multe întreruperi și întârzieri în sistem, dar toată lumea dă vina pe altcineva. Iar în final transportatorii plătesc, deoarece camioanele și șoferii sunt blocați câteodată ore la rând din cauza acestor probleme”, a declarat De Rijke.

Problema întârzierilor a fost discutată de mai multe ori în consultările cu reprezentanții terminalelor și portului, dar fără nici un efect. ”Am arătat de fiecare dată că situația este foarte dificilă pentru șoferi, dispeceri și antreprenori. Ni s-au promis îmbunătățiri, dar nimic nu s-a schimbat. Terminalele nu sunt motivate să rezolve problema, deoarece clienții lor sunt companiile de transport naval, nu transportatorii rutieri”, a mai spus De Rijcke.

TLN îndeamnă toate părțile implicate în lanțul logistic să își asume responsabilitatea: ”Toată lumea are de profitat dintr-un lanț logistic eficient. Dacă vom continua în același mod, din cauza perioadelor mari de așteptare, Portul Rotterdam va fi din ce în ce mai puțin atrăgător, iar volumele de marfă vor scădea. Pentru a contracara această tendință, ceva trebuie făcut urgent”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

FeroviarTransportatori

Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată

Greva mecanicilor de locomotivă din Germania se va relua începând de joi...