Critici pentru timpii mari de așteptare din Portul Rotterdam
Home Transportatori Critici pentru timpii mari de așteptare din Portul Rotterdam
Transportatori

Critici pentru timpii mari de așteptare din Portul Rotterdam

59

Asociația de Transport și Logistică TLN din Olanda vrea să pună capăt timpilor mari de așteptare pentru transportul rutier de containere în Portul Rotterdam. Potrivit TLN, întârzierile la terminale și depozite au devenit o obișnuință de prea mult timp, obligând șoferii să staționeze ore întregi. ”Acest lucru trebuie schimbat imediat”, spune asociația.Jeroen de Rijcke, secretar al comisiei TLN pentru transportul de containere maritime, spune că lucrurile funcționează complet greșit în mai multe puncte. ”La terminalele APMT MVII și RWG se lucrează cu sloturi orare, dar sunt complet ocupați în timpul zilei. Timpii de manipulare la terminalul ECT sunt exagerat de mari. În plus, sunt multe întreruperi și întârzieri în sistem, dar toată lumea dă vina pe altcineva. Iar în final transportatorii plătesc, deoarece camioanele și șoferii sunt blocați câteodată ore la rând din cauza acestor probleme”, a declarat De Rijke.

Problema întârzierilor a fost discutată de mai multe ori în consultările cu reprezentanții terminalelor și portului, dar fără nici un efect. ”Am arătat de fiecare dată că situația este foarte dificilă pentru șoferi, dispeceri și antreprenori. Ni s-au promis îmbunătățiri, dar nimic nu s-a schimbat. Terminalele nu sunt motivate să rezolve problema, deoarece clienții lor sunt companiile de transport naval, nu transportatorii rutieri”, a mai spus De Rijcke.

TLN îndeamnă toate părțile implicate în lanțul logistic să își asume responsabilitatea: ”Toată lumea are de profitat dintr-un lanț logistic eficient. Dacă vom continua în același mod, din cauza perioadelor mari de așteptare, Portul Rotterdam va fi din ce în ce mai puțin atrăgător, iar volumele de marfă vor scădea. Pentru a contracara această tendință, ceva trebuie făcut urgent”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...