Permis de intrare în Kent, din ianuarie. Amenzi de 300 de lire pentru șoferi
Home Transportatori Permis de intrare în Kent, din ianuarie. Amenzi de 300 de lire pentru șoferi
Transportatori

Permis de intrare în Kent, din ianuarie. Amenzi de 300 de lire pentru șoferi

83

De la 1 ianuarie 2021, camioanele care vor să călătorească din Anglia spre Franța prin Portul Dover sau Eurotunel vor avea nevoie de un permis de intrare în regiunea Kent.Acest permis de intrare în Kent – Kent access permit (KAP) – va fi emis digital șoferilor. Fiecare KAP va fi valid 24 de ore, acoperind o singură călătorie. Poliția și DSVA pot da amenzi celor prinși că merg spre Dover sau Eurotunel fără acest permis. Amenda propusă este de 300 de lire pe camion și ea va fi emisă șoferului, nu companiei de transport.

Contravenții se vor acorda și dacă șoferii nu au celelalte acte în regulă sau dacă nu se reușește înregistrarea în portalul Smart Freight. Un șofer poate primi mai multe amenzi dacă nu respectă mai multe reguli.

Scopul măsurii este de a evita haosul în regiunea Kent. Șoferii de camioane nepregătiți vor avea ocazia de a învăța cum să respecte noile reguli de trecere a frontierei înainte de a ajunge în zona de sud. Astfel se va reduce presiunea pe Portul Dover, Eurotunel și sistemul de management al traficului Brock.

În Kent vor fi instalate camere video care vor verifica dacă vehiculele de marfă au noul permis. Guvernul britanic a estimat că, în cel mai rău scenariu, după un Brexit fără acord, un șofer de camion ar putea aștepta două zile pentru a se îmbarca spre un feribot sau tren spre Europa.

Irlandezii vor curse de feribot directe spre Europa

Transportatorii irlandezi sunt de asemenea îngrijorați de această situație. După Brexit, dacă vor să ajungă în Europa, irlandezii ar prefera un feribot direct spre Franța. În mod normal, o astfel de cursă ar dura mai mult decât două curse scurte cu escală în Anglia. Dar, având în vedere timpul pierdut cu formalitățile după Brexit, o cursă directă spre Europa ar putea dura mai puțin cu până la 8 ore.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...