Brexit: Guvernul britanic anticipează cozi de 2 zile în vămi
Home Transportatori Brexit: Guvernul britanic anticipează cozi de 2 zile în vămi
Transportatori

Brexit: Guvernul britanic anticipează cozi de 2 zile în vămi

35

Un document intern al Guvernului britanic, obținut de publicația The Guardian, menționează că în cazul unui Brexit fără acord, din ianuarie s-au putea produce cozi de două zile în vămi.Autoritățile britanice anticipează o stare de haos la granițe în cazul unui Brexit neamiabil. Acest lucru este foarte probabil, deoarece negocierile dintre Marea Britanie și UE sunt în impas.

După finalul perioadei de tranziție pentru Brexit, autoritățile britanice estimează că, din luna ianuarie, în vămi ar putea apărea cozi de până la 6500 de camioane. Potrivit calculelor experților, trecerea camioanelor prin vămile din regiunea Kent ar putea dura și două zile în februarie, din cauza ambuteiajelor.

Trebuie menționat că acesta este ”cel mai grav scenariu” prevăzut în documentul intern al Guvernului britanic. Autorii studiului publicat de The Guardian mai spun că întârzieri vor apărea și în cazul unui acord cu UE. Britanicii lucrează în prezent la un sistem IT complex, care va permite operațiuni de vămuire rapide și eficiente, dar acesta nu poate fi testat înainte de luna noiembrie.

În prezent, doar aproximativ 20 până la 40% dintre transportatorii mici și medii din UK sunt pregătiți pentru un Brexit fără acord. Chiar dacă proporția ar ajunge la 50-70%, tot s-ar produce ambuteiaje în zona porturilor și la Eurotunelul de sub Canalul Mânecii.

Între timp, autoritățile britanice construiesc 29 de parcări noi pentru camioane în regiune. Victime colaterale vor fi și vehiculele de pasageri care utilizează feribotul și trenul din Eurotunel. Și acestea vor aștepta câteva ore pentru a putea trece granița.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarTransportatori

Restricții de viteză la trenuri

Din cauza caniculei și disconfortului termic accentuat ce se înregistrează pe toate...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...