Toate fabricile Scania sunt alimentate cu electricitate ”verde”

Scania a anunțat ieri că toate cele 10 fabrici ale sale la nivel mondial sunt alimentate acum cu electricitate eco, neprovenită din carburanți fosili. Astfel, producătorul și-a îndeplinit obiectivul fixat pentru 2020.
Toate fabricile Scania sunt alimentate cu electricitate ”verde”

Ultima fabrică Scania convertită la electricitate din surse regenerabile este cea din Tucuman (Argentina). Aceasta va fi alimentată cu energie provenită de la o fermă eoliană.

”Am lucrat intens pentru a îndeplini obiectivul de carburanți fosili zero în operațiunile noastre industriale. Cumpărăm electricitatea de la furnizori care garantează originea din surse regenerabile”, a declarat Leif Borgstedt, Senior Energy Advisor la Scania.

Dintre fabricile Scania la nivel global, trei sunt localizate în Suedia, două în Olanda și câte una în Argentina, Brazilia, Finlanda, Franța și Polonia. Împreună, acestea au un consum anual de aproape 450.000 MWh. Trecerea la electricitate din surse regenerabile aduce anual economii de 33.000 de tone de CO2. În 2019, Scania a produs 91.700 de camioane, 7.800 de autobuze și 10.200 de motoare industriale și marine.

Până în 2025, Scania vrea să își înjumătățească amprenta de carbon în comparație cu 2015, atât în operațiunile industriale, cât și în cele comerciale. Aceeași reducere este dorită pentru operațiunile de transport rutier pe tona transportată.

Citește și:

Test Scania S730: Ultimul viking

Test Scania G 410 LNG: Putere verde

Volkswagen Mini-Camper va fi disponibil în România!

Adaugati comentariu