Flota STB se mărește cu 130 de autobuze Citaro Hybrid

PMB a anunțat astăzi că a fost semnat contractul pentru achiziția de autobuze hibride pentru societatea de transport public din București. Câștigătorul licitației este Mercedes-Benz, care va livra 130 de autobuze Citaro Hybrid.
autobuze Citaro hybrid

Citaro Hybrid a primit premiul ”Bus of the Year 2019”, acordat în cadrul IAA 2018. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei fără TVA, cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu. Potrivit contractului, primul autobuz va fi livrat în luna mai 2020 pentru omologare. Ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate câte 20 de autobuze lunar. Ultimele 9 bucăţi vor fi recepţionate în ianuarie 2021. Aceste autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid dispun de garanție completă de 8 ani şi 480.000 de km..

Autobuzele au 12.135 mm lungime și o capacitate de până la 100 de pasageri (27 pe scaune tapițate şi 65 în picioare). Ele vor fi echipate cu ABS, ASR şi ESP, climatizare automată, funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București.

Sistemul hibrid compact, adăugat versiunii de bază Mercedes Benz Citaro Euro 6, necesită o mentenanță similară autobuzelor convenționale. Motorul electric, dispus între motorul termic și transmisia automată, funcționează atât ca agregat de antrenare a roților, cât și ca generator de energie atunci când autobuzul frânează. Energia recuperată este stocată în supercondensatori spre a fi folosită la punerea în mișcare a autovehiculului.

”Alături de cele 400 de autobuze Euro 6 achiziţionate anul trecut, autobuzele hibrid cumpărate acum cu  vor contribui la îmbunatăţirea transportului public în Capitală şi la diminuarea poluării. Parcul auto al Societății de Transport București este înnoit astfel cu 530 de mijloace noi de transport ultramoderne. Mai avem în curs de atribuire contractele pentru alte 300 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice – care se află, în acest moment, în diverse etape de evaluare”, a declarat Primarul Gabriela Firea.

 

Adaugati comentariu