Volvo FH sistemele de siguranță
Home Camioane Sistemele de siguranță pot reduce costurile
CamioaneTehnologie

Sistemele de siguranță pot reduce costurile

38

Investiția în sistemele de siguranță ale camioanelor poate contribui la reducerea costurilor pentru companiile de transport. Carl Johan Almqvist, director al departamentului pentru siguranța traficului și a produselor din cadrul companiei Volvo Trucks, oferă mai multe explicații.Chiar și accidentele minore au consecințe: în primul rând pentru persoanele implicate, dar și pentru companiile de transport și pentru societate.

”Realitatea este că investițiile în siguranță pot reduce costurile și perioadele de inactivitate. Sunt ușor de măsurat costurile directe – recuperarea sănătății șoferului, costurile de reparare a autovehiculului și perioada de inactivitate a vehiculului aflat în service. Dar ele reprezintă doar o mică parte a costurilor totale legate de accidente. Costurile indirecte sunt adesea considerabil mai mari. De exemplu, mărfurile deteriorate, repararea/avarierea vehiculului, precum și întreruperea activităților zilnice obișnuite conduc la întârzieri în livrări și toate aceste lucruri reprezintă costuri ascunse, care ar fi putut fi evitate în primul rând dacă incidentele nu ar fi avut loc. Altfel spus, investiția în siguranță înseamnă creșterea productivității și a timpului de funcționare”, spune Carl Johan Almqvist.

Sistemele de siguranță - costuri accidenteÎntr-o companie de transport marfă, perioada de inactivitate este esențială. De aceea, riscul de a pierde bani poate fi o motivație la fel de bună ca oricare alta pentru a pune siguranța pe primul loc.

”Practic, prioritizarea siguranței este o situație avantajoasă pentru toți. Dacă aveți puține incidente sau dacă nu există incidente, dispuneți de mai mult timp de funcționare și, pentru a ne exprima direct, vă reduceți astfel costurile. În plus, garantați siguranța șoferului dumneavoastră și a celorlalți șoferi, a bicicliștilor și a pietonilor. Nu în ultimul rând, evitați și costurile ascunse, adică periclitarea reputației sau a imaginii dumneavoastră”, adaugă Almqvist.

Dar sistemele de siguranță nu vor face singure toată treaba. Carl Johan Almqvist subliniază că va exista întotdeauna interacțiunea dintre sisteme, dar cel mai important rămâne șoferul: ”Caracteristicile de siguranță Volvo Trucks nu reprezintă un sistem de confort. Acestea compun un sistem de asistență pentru șofer. Cel mai important aspect pentru toată lumea care lucrează în domeniul siguranței rutiere este să pregătească și să se concentreze asupra conducerii preventive a șoferului. Totul se reduce la șofer și la rolul principal al șoferilor în ceea ce privește siguranța, eficiența consumului de combustibil și productivitatea. De fapt, pentru a ajunge la succesul general al afacerii, șoferul este elementul care face diferența.”

4 caracteristici de siguranță revoluționare de la Volvo Trucks

Sistemul Connected Safety
Cu sistemul Connected Safety, vehiculele Volvo pot face schimb de informații între ele. Acesta este un aspect important pentru creșterea siguranței rutiere. Vehiculele pot face schimb de informații despre starea traficului, iar riscul de producere a accidentelor se va reduce. Sistemul este disponibil în prezent în Suedia și Norvegia.

Direcția dinamică Volvo
De la lansarea sistemului VDS (Direcție Dinamică Volvo) în 2013, acesta a schimbat fundamental comportamentul de condus al multor persoane. Stabilitate perfectă la viteze mari, control total la viteze mici și tensiune considerabil redusă asupra mușchilor și articulațiilor. Cu ajutorul sistemului de asistență pentru păstrarea benzii de rulare, acesta se conectează și îl ajută pe șofer să redirecționeze autocamionul pe banda de rulare în cazul în care acesta se apropie neintenționat de linia de demarcare a benzii. Împreună cu sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare, acesta contribuie la minimizarea riscului de derapare. Acest lucru înseamnă siguranță îmbunătățită și reducerea riscului de vătămare din cauze profesionale.

Avertizarea de coliziune cu frână de urgență
În 2012, Volvo Trucks a introdus o avertizare de coliziune cu frână de urgență. Aceasta este o caracteristică de siguranță activă care combină un radar și o cameră pentru a identifica vehiculele din fața autocamionului. Dacă autocamionul se apropie prea mult de vehiculului din față, avertizarea de coliziune cu frână de urgență se declanșează și avertizează șoferul. Dacă este nevoie, sistemul activează frânele pentru a evita o coliziune.

Centura de siguranță
Utilizarea centurii de siguranță este o modalitate ușoară de a rămâne în siguranță în cazul unui accident. Volvo Trucks a introdus centurile de siguranță în dotarea vehiculelor în anul 1979.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...