Home Camioane Connected Safety: Camioanele și autoturismele Volvo se avertizează reciproc
CamioaneTehnologie

Connected Safety: Camioanele și autoturismele Volvo se avertizează reciproc

44

Volvo Trucks introduce un serviciu bazat pe cloud, denumit Connected Safety, care permite autocamioanelor și autoturismelor Volvo să se avertizeze reciproc despre situațiile periculoase întâlnite în trafic. Prin această colaborare inovatoare, doi producători de vehicule independenți permit autoturismelor și autocamioanelor pe care le fabrică să transmită în timp real informații despre pericolele din trafic.

Versiunea Connected Safety pentru autoturisme a fost lansată de Volvo Cars în 2016. Întrucât Volvo Trucks implementează acum propria versiune a acestui serviciu, autocamioanele și autoturismele se pot avertiza reciproc despre potențialele pericole. Acest lucru este posibil deoarece cele două companii își împărtășesc informații privitoare la siguranță prin intermediul serviciilor cloud ale acestora.

”O colaborare extinsă între diferiți participanți la trafic reprezintă una dintre cele mai importante soluții pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță rutieră. Dacă mai multe vehicule pot face schimb de informații în timp real despre starea traficului, riscul de producere a accidentelor se va reduce. Prin serviciul Connected Safety, deschidem o poartă spre viitor, cu speranța că tot mai mulți producători de vehicule ni se vor alătura”, afirmă Carl Johan Almqvist, Director al departamentului pentru siguranța traficului și a produselor din cadrul companiei Volvo Trucks.

Iată cum funcționează Connected Safety: Când sunt activate luminile de avarie, autocamionul transmite un semnal prin telefonul mobil conectat la internet al șoferului către serviciul cloud al companiei Volvo Trucks. De acolo, informația este trimisă mai departe către serviciul corespunzător al companiei Volvo Cars. Apoi, o alertă este transmisă tuturor autoturismelor și autocamioanelor conectate, care se apropie de locul în care se află vehiculul ale cărui lumini de avertizare în caz de pericol au fost activate.

Sistemul va fi disponibil în Suedia și Norvegia în anul 2018. Connected Safety se poate instala pe modelele Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX, echipate cu sistemul integrat pentru servicii și infotainment Volvo Trucks, în funcție de configurațiile autocamioanelor și de serviciile alese.

Volvo Cars pune la dispoziție serviciul Connected Safety în cazul tuturor modelelor noi: Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo XC40, Volvo S90, Volvo V60 și Volvo V90.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...