Noile sisteme de asistență pentru șofer de la Volvo Trucks

O mai bună siguranță în trafic și un mediu de lucru optimizat pentru șoferi. Acestea sunt obiectivele în vederea cărora Volvo Trucks introduce noile sisteme de asistență pentru șoferi, bazate pe Direcția dinamică Volvo.

Prin integrarea Direcției Dinamice Volvo în cadrul celorlalte sisteme de sporire a confortului și siguranței, Volvo Trucks a dezvoltat două programe de asistență pentru șofer de prevenire a accidentelor: Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate și Direcția dinamică Volvo cu asistență de păstrare a benzii de rulare.

Preîntâmpină derapajele înainte ca acestea să aibă loc
”Imaginați-vă că rulați pe un drum umed și alunecos și observați deodată că partea din spate a camionului începe să-și piardă aderența pe asfalt. Înainte ca situația să degenereze într-un derapaj, virați ușor în direcția opusă până ce pericolul este înlăturat. Acesta este modul în care funcționează Direcția Dinamică Volvo cu asistență de stabilitate. Diferența semnificativă este că sistemul poate depista riscul și că poate contribui la stabilizarea vehiculului chiar înainte de a observa că ceva urmează să se întâmple”, explică Carl Johan Almqvist, director pentru siguranța traficului și a produselor la Volvo Trucks.

Volvo directie dinamica T2018_0189Reduce riscul de ieșire de pe șosea și de părăsire neintenționată a benzii de rulare
Următoarea inovație în materie de siguranță, Direcția Dinamică Volvo cu asistență pentru păstrarea benzii de rulare, îi oferă șoferului o mână de ajutor atunci când sistemul depistează că autocamionul dă semne de depășire a marcajului benzii de rulare. Printr-o simplă rotire a volanului în direcția adecvată și printr-o vibrație ușoară la nivelul volanului, șoferul este atenționat și este ajutat să readucă vehiculul pe banda de rulare.

Reglează rezistența volanului pentru a corespunde necesităților individuale
Pe lângă cele două sisteme noi de asistență a șoferilor, Volvo Trucks introduce o funcție de mult așteptată care permite reglarea individuală a rezistenței volanului pentru autocamioanele echipate cu Direcția Dinamică Volvo.

Adaugati comentariu