Scania primele camioane CNG în România
Home Autobuze Scania va livra în 2019 primele camioane CNG în România
AutobuzeCamioaneTehnologie

Scania va livra în 2019 primele camioane CNG în România

65

Benoit Tanguy, noul Managing Director al Scania Black Sea Unit, ne-a dezvăluit recent, cu ocazia unui interviu, că Scania va livra în acest an primele camioane CNG în România.

Benoit Tanguy Scania RomâniaDetașat pentru a conduce organizațiile din România și Bulgaria după ce a ocupat o funcție similară în Columbia, Benoit Tanguy este un specialist în segmentul carburanților alternativi și ne-a declarat că își propune dezvoltarea acestui segment și în România.

”La postul precedent, din Columbia, am încheiat înainte să plec un contract pentru 741 de autobuze cu motoare Euro 6 alimentate cu gaz pentru orașul Bogota. Când am venit în România am întrebat despre acest aspect și mi s-a răspuns că mulți clienți au început să evalueze tehnologia CNG. Acum pot confirma că purtăm discuții cu unii clienți și cred că putem livra în acest an între 20 și 30 de camioane CNG”, ne-a declarat Benoit Tanguy.

Directorul Scania România a mai precizat că autocamioanele alimentate cu gaz natural comprimat (CNG) ce vor fi livrate în țara noastră în 2019 vor fi modele pentru transporturi lungi și distribuție regională. ”Îmi doresc să livrăm în viitor și autogunoiere CNG, pentru a avea un sistem complet: deșeurile menajere colectate pot fi folosite pentru a obține biogazul care va alimenta apoi camioanele”, a mai spus Benoit Tanguy.

Oficialul a mai declarat că și în segmentul autobuzelor urbane, Scania România își va construi strategia pe modele alimentate cu CNG. ”Avem discuții cu mai multe municipalități, ne bazăm în primul rând pe autobuze urbane alimentate cu CNG. Este o bună alternativă la diesel și relativ ieftină, cu un preț de achiziție mai mare cu aproximativ 20-30%, dar cu beneficii ulterioare. Dar trebuie să ne gândim și cum vor fi alimentate aceste autobuze. Am avut deja discuții cu furnizorii de gaz și căutăm soluții”.

Interviul complet cu Benoit Tanguy va putea fi citit în numărul 269 al revistei Cargo&Bus, care va apărea pe piață la 15 februarie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...