DB Schenker folosește roboți autonomi în depozit

Furnizorul global de servicii logistice DB Schenker a introdus roboți autonomi produși de Gideon Brothers pentru operațiuni în depozitul său din Leipzig.
roboți autonomi DB Schenker

DB Schenker se bazează pe o soluție flexibilă pentru automatizarea proceselor de logistică în depozitele existente. Roboții sunt echipați cu tehnologie de ultimă și permit creșteri de productivitate fără nevoia de a modifica facilitatea.

”DB Schenker explorează continuu oportunități de a integra inovații de la companii vizionare, în dorința de a le oferi clienților avantaje strategice într-un mediu digital din ce în ce mai complex. Folosirea unor roboți autonomi pentru operațiunile logistice din depozite este baza următoarei generații a lanțului de aprovizionare”, a declarat Xavier Garijo, membru al consiliului de conducere al Schenker AG responsabil pentru contracte de logistică.

Robotul autonom produs de Gideon Brothers este echipat cu un sistem de percepție vizuală cu Inteligență Artificială (IA), ce combină camerele stereo cu algoritmi avansați de învățare. Sistemul este proiectat pentru a naviga în siguranță printre angajați, echipamente și alte mașini aflate în mișcare. Roboții sunt capabili să transporte o încărcătură de 800 kg. Ei dispun de un sistem de schimbare a bateriilor, ce permite o indisponibilitate minimă pentru reîncărcare.

Proiectul pilot se desfășoară la depozitul DB Schenker din Leipzig pentru a automatiza aplicații asociate cu îndeplinirea comenzilor obișnuite, permițându-le angajaților să se concentreze pe sarcini mai complexe. După câteva săptămâni, DB Schenker a extins deja proiectul cu mai multe puncte de ridicare și livrare. În prima lună, distanța medie parcursă de un robot a depășit 100 km. Rezultatele vor fi evaluate în detaliu la finalul proiectului pilot.

Adaugati comentariu