roboți autonomi DB Schenker
Home Logistică DB Schenker folosește roboți autonomi în depozit
LogisticăTehnologie

DB Schenker folosește roboți autonomi în depozit

6

Furnizorul global de servicii logistice DB Schenker a introdus roboți autonomi produși de Gideon Brothers pentru operațiuni în depozitul său din Leipzig.DB Schenker se bazează pe o soluție flexibilă pentru automatizarea proceselor de logistică în depozitele existente. Roboții sunt echipați cu tehnologie de ultimă și permit creșteri de productivitate fără nevoia de a modifica facilitatea.

”DB Schenker explorează continuu oportunități de a integra inovații de la companii vizionare, în dorința de a le oferi clienților avantaje strategice într-un mediu digital din ce în ce mai complex. Folosirea unor roboți autonomi pentru operațiunile logistice din depozite este baza următoarei generații a lanțului de aprovizionare”, a declarat Xavier Garijo, membru al consiliului de conducere al Schenker AG responsabil pentru contracte de logistică.

Robotul autonom produs de Gideon Brothers este echipat cu un sistem de percepție vizuală cu Inteligență Artificială (IA), ce combină camerele stereo cu algoritmi avansați de învățare. Sistemul este proiectat pentru a naviga în siguranță printre angajați, echipamente și alte mașini aflate în mișcare. Roboții sunt capabili să transporte o încărcătură de 800 kg. Ei dispun de un sistem de schimbare a bateriilor, ce permite o indisponibilitate minimă pentru reîncărcare.

Proiectul pilot se desfășoară la depozitul DB Schenker din Leipzig pentru a automatiza aplicații asociate cu îndeplinirea comenzilor obișnuite, permițându-le angajaților să se concentreze pe sarcini mai complexe. După câteva săptămâni, DB Schenker a extins deja proiectul cu mai multe puncte de ridicare și livrare. În prima lună, distanța medie parcursă de un robot a depășit 100 km. Rezultatele vor fi evaluate în detaliu la finalul proiectului pilot.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

STILL în cursa pentru două premii IFOY

STILL concurează anul acesta pentru „Oscarul intralogisticii” în două categorii: La categoria...

Logistică

Soluții de automatizare scalabile și sisteme energetice inteligente pentru intralogistică de viitor

De la soluții inteligente entry-level până la soluții complet integrate: dezvoltările sofisticate...

Logistică

Aquila cumpără Parmafood

Tranzacție pe piața de distribuție: Aquila cumpără Parmafood de la antreprenorul Eugen...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...