Noul Actros este Camionul Anului 2020

Membrii juriului International Truck of the Year au votat noul Mercedes-Benz Actros drept Camionul Anului 2020. Premiul a fost înmânat în deschiderea salonului internațional de vehicule comerciale Solutrans de la Lyon.
Noul Actros este Camionul Anului 2020

Cu un total de 121 de puncte, Actros a depășit noul Iveco S-WAY și noul Volvo FH cu I-Save. Actros primește cel mai râvnit trofeu din industria camioanelor pentru a cincea oară. Povestea de succes a început în 1997, când prima generație Actros a cucerit și primul premiu ITOY. Cu un total de 9 trofee, Mercedes-Benz este cea mai premiată marcă de către juriul ITOY.

Conform regulilor juriului, premiul este acordat în fiecare an camionului care a adus cea mai mare contribuție la inovația în transportul rutier în ce privește economia, emisiile, siguranța, manevrabilitatea și confortul vehiculului. Actuala generație Mercedes-Benz Actros vine cu numeroase sisteme noi, precum Multimedia Cockpit, MirrorCam, Active Drive Assist, Active Brake Assist 5 sau o versiune îmbunătățită Sideguard Assist. În plus, jurnaliștii din juriu au apreciat noile funcții ale sistemului Predictive Powertrain Control (PPC).

”Cu introducerea noului Actros, Mercedes-Benz aduce pe șosele un camion foarte modern, care nivelează drumul către conducerea automatizată din viitor”, a concluzionat Gianenrico Griffini, președintele juriului International Truck of the Year.

”Suntem foarte mândri că juriul Truck of the Year a recunoscut eforturile noastre din ultimii ani cu premiul Camionul Anului 2020. Vă mulțumesc în numele companiei și întregii echipe de dezvoltare. Acest premiu ne încurajează să continuăm să folosim cele mai înalte standarde în dezvoltarea camioanelor noastre, în special când vine vorba de subiecte precum electromobilitate, condus automatizat sau digitalizare”, a spus și Profesor Dr. Uwe Baake, Șef de Dezvoltare la Mercedes-Benz Trucks, în cadrul ceremoniei de la Lyon.

 

Adaugati comentariu