Program Rabla pentru camioane în Germania: subvenții de până la 15.000 de euro

Germania dă startul unui Program Rabla pentru camioane. Companiile interesate să înlocuiască vehiculele vechi cu unele noi pot primi subvenții de până la 15.000 de euro.
locuri de parcare sigure pentru camioane studiu CE Restricția de duminică pentru camioane

Ministerul Federal de Transport din Germania promovează înlocuirea camioanelor vechi cu unele noi cu tehnologii curate de propulsie produse în 2021. Vehiculele vizate sunt cele de cel puțin 3,5 tone (clasele N2 și N3).

Programul se bazează pe principiul ”primul venit”, iar subvențiile primite nu trebuie returnate. Măsura își propune să sprijine companiile de transport și producătorii de vehicule comerciale, dar și să contribuie la protejarea mediului. Autoritățile din Germania doresc menținerea locurilor de muncă și să dea un impuls economiei afectate de criza Coronavirus.

Aplicanții la acest Program Rabla pentru camioane pot primi până la 15.000 de euro dacă achiziționează un camion nou Euro 6 și în același timp casează un camion vechi Euro 3, 4 sau 5. Acestea trebuie să fi fost înmatriculate în Germania cel puțin în ultimele 12 luni, iar casarea se va face cel târziu la finalul lui 2021.

Fondurile sunt disponibile și pentru achiziționarea de camioane electrice cu baterii sau alimentate cu hidrogen. Camioanele noi trebuie să rămână în proprietatea companiei cel puțin 24 de luni, să fie echipate cu anvelope cu rezistență la înaintare optimizată și cu sisteme de asistență la viraj.

De asemenea, guvernul german va oferi o subvenție de până la 5.000 de euro pentru achiziționarea sau leasingul de remorci inteligente (de exemplu, cu sistem de măsurare a presiunii anvelopelor sau cu prelungiri aerodinamice).

În total, Ministerul Federal de Transport din Germania a alocat pentru acest program 500 de milioane de euro. Fondurile sunt limitate la 800.000 de euro pe aplicant. Cererile cu toate documentele necesare pot fi trimise până la 15 aprilie 2025 la adresa https://application-gbbmvi.bund.de.

Adaugati comentariu