Germania va construi 4000 de noi locuri de parcare pentru camioane până în 2024

Ministrul federal de Transport Andreas Scheuer a anunțat că Germania va investi 90 de milioane de euro în crearea de noi locuri de parcare pentru camioane până în 2024. Totuși, soluția principală va fi convertirea parcărilor pentru autoturisme și a spațiilor comerciale existente lângă autostrăzi.
Germania va construi 4000 de noi locuri de parcare pentru camioane până în 2024

În prezent, multe dintre parcările de pe autostrăzile germane sunt pline în mod regulat, iar șoferii trebuie să își extindă programul pentru a găsi un loc sigur și legal de parcare. Noua investiție își propune să diminueze această problemă.

Andreas Scheuer a declarat pentru Bild că noile parcări vor fi disponibile în tot cursul anului și vor dispune de toate facilitățile esențiale. ”Noile parcări vor avea dușuri și toalete. Ele vor fi disponibile pe tot timpul anului, cel puțin pe timpul nopții. Rezervările online vor fi de asemenea posibile”, a spus Scheuer.

Oficialul a subliniat că traficul va deveni mai sigur dacă șoferii de camioane vor avea condiții de odihnă corespunzătoare. ”Șoferii nu mai trebuie să își parcheze camioanele la întâmplare, deoarece se apropie finalul programului și toate parcările sunt pline. Este esențial să rezolvăm această problemă și în același timp să eliminăm o sursă de pericol pe șosele. De aceea căutăm să creștem numărul de locuri de parcare pentru camioane în toată Germania”.

Adaugati comentariu