Autobuz electric Solaris de 15 metri lungime

În acest an, Solaris va prezenta o nouă adăugire în portofoliul său de autobuze electrice. Acesta va fi modelul Solaris Urbino 15 LE Electric, de 15 metri lungime.
Autobuz electric Solaris de 15 metri lungime

Autobuzul cu trei axe este construit în primul rând pentru clienții din țările Scandinave. Modelul va fi disponibil atât ca autobuz urban (Clasa I), cât și ca autobuz interurban (Clasa II).

Solaris a oferit primul autobuz cu trei axe de 15 metri lungime în 1999. În total, producătorul polonez a vândut aproape 1.300 de unități, dar echipate cu motoare diesel sau CNG. În acest an, Solaris a decis să producă o nouă generație a modelului Urbino 15 LE, disponibilă doar cu propulsie electrică.

Solaris Urbino 15 LE Electric va fi oferit în versiuni cu două și trei uși (2-2-0 sau 2-2-1) și va putea găzdui până la 55 de scaune pentru pasageri.

CITEȘTE AICI DESPRE ACHIZIȚIA DE AUTOBUZE HIBRID SOLARIS LA SATU MARE

Energia va fi stocată în baterii de ultimă generație Solaris High Energy+, cu o densitate de energie mare și o capacitate potrivită atât pentru traseele urbane, cât și cele interurbane. Vor fi disponibile și două moduri de încărcare a bateriilor: prin cablu sau pantograf montat pe plafon.

În următoarele săptămâni, compania va finaliza faza de design a noului vehicul și va lansa producția a două autobuze de pre-serie. Mai mulți operatori de transport dintr-o țară nordică au confirmat deja interesul pentru testarea vehiculelor în mediu real.

”Deși construim acest model în special pentru piețele Scandinave, nu vom limita oferta doar la aceste țări. El va putea fi comandat de toți operatorii interesați de un autobuz cu trei axe și podea joasă pentru transport urban sau interurban. Acest model este și o alternativă complet fără emisii pentru autobuzele CNG”, a declarat Petros Spinaris, Deputy CEO al Solaris Bus & Coach.

Mai multe detalii tehnice despre noul Solaris Urbino 15 LE Electric vor fi dezvăluite de producător în luna aprilie a acestui an.

Adaugati comentariu