Noi reguli pentru șoferii de camion care revin în țară

MInisterul Afacerilor Interne a emis aseară Ordonanța Militară Nr. 4, care prevede și noi reguli pentru șoferii de camion care revin în țară.
Transportatorii români vor să angajeze șoferi din afara UE Germania a eliminat precizarea că întoarcerea acasă a șoferilor nu este obligatorie

Astfel, șoferii de camion care revin în țară au acum mai multe opțiuni privind locul în care pot sta izolați, dacă nu vor să își pună familia în pericol.

Articolul 4 al Ordonanței prevede:

La intrarea în țară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre următoarele modalități de protecție împotriva răspândirii COVID-19:
a) carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator;
b) izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc, sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil;
c) carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.
(2) Opțiunea pentru una dintre modalitățile prevăzute la alin. (1) se materializează prin completarea, de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, a unei declarații pe propria răspundere prin care își asumă una dintre cele 3 variante de carantinare/izolare.
(3) Prevederile alin. (1) și (2) se aplică în mod corespunzător și piloților de aeronave și personalului navigant.
(4) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020.

Prețul la motorină se plafonează

În aceeași Ordonanță, la Articolul 8, se anunță plafonarea prețurilor la carburanți. Astfel, în perioada stării de urgență, prețurile la benzină, motorină și alți carburanți pot doar să scadă, nu și să crească. Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Adaugati comentariu