Video: Cum să dezinfectezi eficient o cabină de camion!

Epidemia de coronavirus a adus noi provocări pentru șoferii de camion. Ei își asigură riscuri suplimentare în această perioadă, așa că ar trebui să-și ia și măsuri speciale de protecție. Un șofer din Anglia a făcut un material video în care arată cum să dezinfectezi eficient o cabină de camion.
Ford Trucks F-MAX interior

Pentru că își mențin activitatea în această perioadă, șoferii sunt mai expuși decât alte persoane, care pot să se izoleze la domiciliu. De asemenea, șoferii de camion intră în contact cu mai multe persoane decât alte categorii sociale. De aceea, măsuri speciale de protecție sunt necesare în această perioadă.

Când ies din camion, șoferii ar trebui să poarte mască și mănuși, eventual și ochelari de protecție. Cât mai des posibil și obligatoriu după fiecare activitate efectuată în afara camionului ar trebui să se spele temeinic pe mâini.

Dar aceste măsuri nu sunt suficiente. Șoferii ar trebui să dezinfecteze măcar o dată pe zi și cabina camionului. Cele mai indicate sunt șervețelele dezinfectante, dar și o cârpă curată înmuiată în apă cu săpun este eficientă. Atenție, însă, deoarece unii detergenți ar putea afecta materialele plastice din cabină.

O atenție deosebită trebuie acordată suprafețelor atinse foarte des de șoferi: clapeta de deschidere, mânerele de susținere, volanul, stația radio sau chiar potențiometrul sistemului audio. Vezi în materialul video de mai jos cum să dezinfectezi eficient o cabină de camion.

Adaugati comentariu