Video: Primul autobuz autonom din România. Va fi livrat în două săptămâni

Producătorul turc Karsan a prezentat modelul Autonomous Atak Electric, iar primul prototip va fi livrat până la finalul lunii februarie la Ploiești. Acesta va fi primul autobuz autonom care va circula în România.
Video: Primul autobuz autonom din România

Autobuzul autonom de nivelul 4 este dezvoltat de Karsan în parteneriat cu compania americană ADASTEC, pe baza modelului Atak Electric. În cadrul ceremoniei oficiale de lansare, autobuzul a fost testat de însuși președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Vehiculul a circulat fără șofer în cadrul complexului prezidențial, având la bord oficiali ai statului turc, ai Karsan și ADASTEC.

Primul autobuz autonom din segmentul de 8 metri lungime este proiectat pentru piețele din Europa și SUA. Testarea modelului Autonomous Atak Electric, simularea scenariilor de condus autonom și validarea calității au fost realizate în decurs de un an. Producătorul susține că modelul este pregătit pentru producția de serie.

Primul autobuz Atak Electric Autonom a fost vândut în România. BSCI, o companie specializată în tehnologie din țara noastră, va testa vehiculul în Parcul Industrial din Ploiești, în cadrul unui proiect pilot. Modelul Atak Electric, de 8,3 metri lungime, are o baterie de 220 kWh dezvoltată de BMW. Motorul dezvoltă 230 kW și un cuplu maxim de 2.500 Nm. Autobuzul are o capacitate maximă de 52 de pasageri și o autonomie de 300 km.

Adaugati comentariu