Karsan va lansa în acest an un autobuz Atak Electric autonom
Home Autobuze Karsan va lansa în acest an modelul Atak Electric Autonom
AutobuzeTehnologie

Karsan va lansa în acest an modelul Atak Electric Autonom

28

Producătorul turc de vehicule comerciale Karsan a anunțat că până la finalul acestui an va dezvolta un autobuz autonom bazat pe modelul Atak Electric.Karsan, singurul producător de autobuze electrice din Turcia, lansează o nouă inițiativă în premieră: a început să lucreze la un concept Atak Electric cu capacități de condus autonom de nivelul 4.

”Abilitatea de adaptare rapidă la tehnologiile care par îndepărtate este una dintre cele mai puternice calități ale Karsan. Am început să lucrăm la un autobuz cu sistem de condus automatizat. Prototipul modelului Atak Electric Autonom va fi gata în luna august, după care va fi testat la fabrica noastră din Bursa”, a declarat Okan Baş, CEO al Karsan.

Pentru acest proiect, echipa de cercetare și dezvoltare a Karsan lucrează împreună cu ADASTEC CORP., o companie cu experiență în domeniul vehiculelor autonome. Programele software dezvoltate de ADASTEC vor fi integrate în arhitectura electrică și electronică a modelului Atak Electric. Testarea noului concept va continua până la finalul anului, când este programată lansarea produsului.

Atak Electric Autonom va folosi echipamente speciale care îi va permite să detecteze toate obstacolele fixe sau mobile din jurul autobuzului. Printre aceste echipamente se numără senzori radar, lidar și camere de termoviziune.

”Suntem primul și singurul brand din Turcia care produce două autobuze electrice. Vom continua să lucrăm la modelarea viitorului transportului public. Suntem fericiți să facem primul pas spre vehiculele autonome. Lucrăm în acest domeniu de mult timp și vom putea prezenta primul produs în acest an. În același timp, vom continua să exportăm în toată lumea modelele Jest Electric și Atak Electric. Nu încetinim nici în timpul pandemiei și sper să trecem peste această criză cât mai curând posibil”, a mai spus Okan Baş.

Citește și:

Test Karsan Atak Electric: Turcul cu suflet bavarez

Karsan a lansat noul Jest Electric

Care este durata de viață REALĂ a bateriilor mașinilor electrice?

Vehicule comerciale Alfa Romeo: ce părere ai?

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...