Primele amenzi pentru lipsa Permisului de Acces în Kent

Poliția din Kent a anunțat că de la începutul anului și până la 6 ianuarie, un total de 84 de amenzi au fost înmânate șoferilor care au intrat în regiune fără a obține un Permis de Acces.
Primele amenzi pentru lipsa Permisului de Acces în Kent

Autoritățile din Marea Britanie le reamintesc șoferilor de camioane care vor să revină în Europa cu feribotul sau prin Eurotunnel că au nevoie de un Permis de Acces valid înainte de a intra în regiunea Kent. Introducerea Kent Access Permit este menită a limita valorile mari de trafic așteptate pentru zilele și săptămânile viitoare.

Majoritatea șoferilor care se îndreptau spre UE au respectat noua regulă, introdusă de la 1 ianuarie 2021. Totuși, în primele 6 zile ale anului, DVSA și Poliția din Kent au aplicat 84 de amenzi pentru șoferii de camion care au intrat în regiunea Kent fără să fi procurat în prealabil un permis de acces. Alți 29 de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea altor regulamente, inclusiv încercarea de a evita cozile spre Portul Dover și Eurotunel.

De la 1 ianuarie 2021, vehiculele grele cu MTMA mai mare de 7,5 tone care efectuează operațiuni de transport rutier din Marea Britanie către statele Uniunii Europene trebuie să obțină un permis electronic – Kent Access Permit – înainte de a intra în Portul Dover sau Eurotunnel. Permisul confirmă că șoferii au documentele corecte pentru controalele de import în UE.

Permisul este valabil doar 24 de ore și poate fi printat sau prezentat de pe telefon/tabletă. Compania este responsabilă pentru obținerea permisului, dar lipsa acestuia este penalizată cu o amendă de 300 de lire pe numele șoferului, care trebuie plătită pe loc.

Kent Access Permit poate fi obținut aici.

Adaugati comentariu