Primele amenzi pentru lipsa Permisului de Acces în Kent
Home Noutati Primele amenzi pentru lipsa Permisului de Acces în Kent
NoutatiTransportatori

Primele amenzi pentru lipsa Permisului de Acces în Kent

11

Poliția din Kent a anunțat că de la începutul anului și până la 6 ianuarie, un total de 84 de amenzi au fost înmânate șoferilor care au intrat în regiune fără a obține un Permis de Acces.

Autoritățile din Marea Britanie le reamintesc șoferilor de camioane care vor să revină în Europa cu feribotul sau prin Eurotunnel că au nevoie de un Permis de Acces valid înainte de a intra în regiunea Kent. Introducerea Kent Access Permit este menită a limita valorile mari de trafic așteptate pentru zilele și săptămânile viitoare.

Majoritatea șoferilor care se îndreptau spre UE au respectat noua regulă, introdusă de la 1 ianuarie 2021. Totuși, în primele 6 zile ale anului, DVSA și Poliția din Kent au aplicat 84 de amenzi pentru șoferii de camion care au intrat în regiunea Kent fără să fi procurat în prealabil un permis de acces. Alți 29 de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea altor regulamente, inclusiv încercarea de a evita cozile spre Portul Dover și Eurotunel.

De la 1 ianuarie 2021, vehiculele grele cu MTMA mai mare de 7,5 tone care efectuează operațiuni de transport rutier din Marea Britanie către statele Uniunii Europene trebuie să obțină un permis electronic – Kent Access Permit – înainte de a intra în Portul Dover sau Eurotunnel. Permisul confirmă că șoferii au documentele corecte pentru controalele de import în UE.

Permisul este valabil doar 24 de ore și poate fi printat sau prezentat de pe telefon/tabletă. Compania este responsabilă pentru obținerea permisului, dar lipsa acestuia este penalizată cu o amendă de 300 de lire pe numele șoferului, care trebuie plătită pe loc.

Kent Access Permit poate fi obținut aici.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...