CNH negociază vânzarea Iveco cu două companii din China

CNH Industrial intenționează să vândă pachetul majoritar al acțiunilor la Iveco și negociază vânzarea cu două grupuri automotive din China, Shandong Heavy Industry și FAW Jiefang, de la finalul anului trecut.
IVECO reia producția în fabricile din Italia și Spania CNH negociază vânzarea

Reuters a scris despre negocierile dintre CNH și FAW în urmă cu trei luni, citând surse din cadrul celor două companii. Potrivit acestora, FAW a estimat atunci valoarea Iveco la 3 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Iveco a confirmat la 6 ianuarie, tot pentru Reuters, reluarea tratativelor. Acesta nu a mai oferit însă și alte detalii despre negocierile cu FAW. De asemenea, sursele Reuters spun că CNH a primit o ofertă și de la un alt grup din China, Shandong, în valoarea de 3,5 miliarde de euro.

Grupul FAW are sediul în Changchun și produce vehicule industriale sub marca Jiefang. Prin achiziția Iveco, care produce camioane și autobuze și are o rețea de vânzări în mai multe țări din lume, FAW își pregătește extinderea la nivel global. Reuters mai scris că grupul chinez își dorește și un pachet minoritar de acțiuni la FPT, compania din cadrul CNH care proiectează și construiește motoare.

Știrea că CNH negociază vânzarea Iveco este confirmată la puțin timp după fuziunea la nivelul autoturismelor dintre FCA și PSA. Cele două grupuri vor forma Stellantis Group, care va produce și vehicule comerciale ușoare. Strategia CNH Industrial prezentată în 2019 cuprindea fuziunea dintre Iveco și FPT în 2021, operațiune amânată din cauza pandemiei Covid-19.

Adaugati comentariu