IVECO reia producția în fabricile din Italia și Spania CNH negociază vânzarea
Home Autobuze CNH negociază vânzarea Iveco cu două companii din China
AutobuzeCamioane

CNH negociază vânzarea Iveco cu două companii din China

56

CNH Industrial intenționează să vândă pachetul majoritar al acțiunilor la Iveco și negociază vânzarea cu două grupuri automotive din China, Shandong Heavy Industry și FAW Jiefang, de la finalul anului trecut.

Reuters a scris despre negocierile dintre CNH și FAW în urmă cu trei luni, citând surse din cadrul celor două companii. Potrivit acestora, FAW a estimat atunci valoarea Iveco la 3 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Iveco a confirmat la 6 ianuarie, tot pentru Reuters, reluarea tratativelor. Acesta nu a mai oferit însă și alte detalii despre negocierile cu FAW. De asemenea, sursele Reuters spun că CNH a primit o ofertă și de la un alt grup din China, Shandong, în valoarea de 3,5 miliarde de euro.

Grupul FAW are sediul în Changchun și produce vehicule industriale sub marca Jiefang. Prin achiziția Iveco, care produce camioane și autobuze și are o rețea de vânzări în mai multe țări din lume, FAW își pregătește extinderea la nivel global. Reuters mai scris că grupul chinez își dorește și un pachet minoritar de acțiuni la FPT, compania din cadrul CNH care proiectează și construiește motoare.

Știrea că CNH negociază vânzarea Iveco este confirmată la puțin timp după fuziunea la nivelul autoturismelor dintre FCA și PSA. Cele două grupuri vor forma Stellantis Group, care va produce și vehicule comerciale ușoare. Strategia CNH Industrial prezentată în 2019 cuprindea fuziunea dintre Iveco și FPT în 2021, operațiune amânată din cauza pandemiei Covid-19.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...