Prima comandă pentru autobuzul electric articulat MAN Lion’s City 18 E

Operatorul german VAG Nuremberg a plasat o comandă pentru 28 de autobuze MAN Lion’s City 18 E și 11 unități MAN Lion’s City 12 E. Aceasta este cea mai mare comandă de până acum pentru autobuze electrice MAN și prima pentru un model electric articulat.
Lion’s City 18 E: MAN prezintă primele fotografii în mediu real comandă

MAN a început în luna octombrie a anului trecut producția de serie a autobuzelor sale electrice, la fabrica din Starachowice (Polonia). Producția de serie a început cu modelul solo Lion’s City 12 E, în timp ce versiunea articulată Lion’s City 18 E va urma în prima jumătate a anului 2021. Primul autobuz electric articulat produs va fi livrat la Nuremberg.

Modelele MAN Lion’s City 18 E din această comandă pot transporta până la 120 de pasageri, iar Lion’s City 12 E 88 de pasageri. Capacitatea mare este datorată optimizării spațiului din spate, prin lipsa turnului motorului. Autobuzele electrice MAN se bazează pe un sistem de propulsie cu motor central, plasat pe puntea spate la modelul solo și pe punțile 2 și 3 la modelul articulat. Capacitatea bateriei ajunge la 480 kWh (solo) și 640 kWh (articulat), pentru o autonomie de minim 200 km în orice condiții.

Încărcarea se va face doar la depou, pe timp de noapte. Încărcarea de lungă durată are avantajul prelungirii duratei de viață a bateriilor. VAG Nuremberg va construi 39 de stații de încărcare, câte una pentru fiecare autobuz electric comandat.

După livrarea noilor autobuze, operatorul va ajunge la o flotă de aproximativ 200 de vehicule, inclusiv diesel, alimentate cu gaz, hibride sau electrice. Dintre acestea, 150 sunt produse de MAN Truck & Bus.

VAG Nuremberg nu este doar un client al MAN, ci și un partener de dezvoltare. În prezent, un model Lion’s City 12 și unul Lion’s City 18 cu tehnologie MAN EfficientHybrid sunt operate în Nuremberg ca parte a unui test de lungă durată. De asemenea, angajații VAG Nuremberg au participat ca experți consultanți la dezvoltarea noii game de autobuze urbane MAN.

Adaugati comentariu