MAN a început producția de serie a autobuzului electric Lion’s City E
Home Autobuze MAN a început producția de serie a autobuzului electric Lion’s City E
AutobuzeTehnologie

MAN a început producția de serie a autobuzului electric Lion’s City E

26

MAN Truck & Bus a lansat, la fabrica sa din Starachowice (Polonia), producția de serie a autobuzului electric cu baterii Lion’s City E. Modelul articulat Lion’s City 18 E va intra în producția de serie la mijlocul anului viitor.Primul model produs este cel de 12 metri lungime. El urmează a fi livrat companiei de transport public Hamburg-Holstein (VHH), a cărei comandă pentru 17 unități va fi onorată până la finalul anului. VHH a utilizat două autobuze de preserie de la finalul anului trecut. De asemenea, flota demo de autobuze electrice MAN a fost testată de clienți din Germania, Spania, Belgia, Olanda și Franța.

Modelul electric MAN Lion’s City E va fi construit într-o manieră flexibilă, pe aceeași linie cu celelalte autobuze urbane din noua generație. MAN a lucrat mult la integrarea secvenței de producție a autobuzelor electrice în aranjamentul existent. Doar la caroserie, un autobuz electric are 30-40% dintre componente diferite de ale modelelor convenționale.

Înainte de începerea producției de serie, autobuzul electric a fost testat intens, la temperaturi extreme, atât în tunelul aerodinamic, cât și în mediu real, la Cercul Polar și în Spania. ”Testele au arătat că Lion’s City E îndeplinește obiectivele noastre ambițioase setate pentru sistemele de încălzire și climatizare. De asemenea, dinamica longitudinală a fost testată intens, pentru a putea garanta pasagerilor călătorii sigure și confortabile”, a declarat Jörg Junginger, șeful departamentului de testare a autobuzelor.

De exemplu, într-un test cu un client din Badajoz (Spania), la o temperatură de peste 35 de grade Celsius, MAN Lion’s City E a parcurs într-un schimb de 16 ore o distanță de 284 km. MAN garantează pentru autobuzul său electric o autonomie de 200 km în orice condiții, dar care poate ajunge până la 270 km în condiții favorabile. Aceste performanțe sunt garantate pe întreaga durată de viață a bateriei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...