Premiu iF Gold Award pentru MAN Lion’s City E

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a fost ales câștigător al premiului iF Gold Award 2020 în categoria Automobile/Vehicule/Biciclete. Este al cincilea an la rând în care echipa de design a MAN câștigă un premiu iF Design Award.
Premiu iF Gold Award pentru MAN Lion’s City E

Cei 78 de experți în design din peste 20 de țări au ales în acest an premianții iF Design Award dintr-un număr total de 7.298 de candidați din 56 de țări. Juriul a apreciat în mod special designul modelului MAN Lion’s City E și i-a oferit premiul iF Gold Award.

”Față de anul trecut, numărul de candidați a crescut cu aproape 1.000. Ținând cont de acest lucru, ne face o și mai mare plăcere că MAN Lion’s City E a primit premiul iF Gold Award. Încă o dată, echipa noastră de design a reușit, avem cel mai frumos autobuz. Acest succes ne apropie de poziția de lider european în livrarea de autobuze urbane”, a declarat Rudi Kuchta, șeful unității de autobuze a MAN Truck & Bus.

Prezentat în 2018 la expoziția IAA, MAN Lion’s City E propune mai mult decât un design excepțional. Versiunea de 12 metri lungime a lui Lion’s City E  are spațiu pentru până la 88 de pasageri. Sistemul de propulsie complet electric produce între 160 și 240 kW. Energia vine de la bateriile modulare cu o capacitate instalată de 480 kWh. Lion’s City E se laudă cu o autonomie de 200 km pe întreaga durată de viață a bateriilor. Autonomia poate ajunge până la 270 km în condiții favorabile.

Premiile iF Design Award se acordă anual din 1953. Criteriile de acordare includ aspectul exterior și designul produsului, gradul de inovare, ergonomia și funcționalitatea, dar și aspecte de mediu. MAN s-a aflat printre premianți încă de la prima ediție, din 1953. Între timp, marca bavareză a câștigat 15 premii iF Design Awards, dintre care patru iF Gold Award.

Autobuzul electric MAN Lion’s City E, care va intra în producția de serie în a doua jumătate a anului 2020, este al cincilea câștigător consecutiv de premiu iF din familia MAN. În 2016, iF Design Award a mers la MAN Lion’s Intercity, în 2017 la NEOPLAN Tourliner, în 2018 la MAN Lion’s Coach și în 2019 la MAN Lion’s City.

Adaugati comentariu