AXYARD, primul produs Daimler de condus automatizat
Home Camioane AXYARD, primul produs Daimler de condus automatizat
CamioaneTehnologie

AXYARD, primul produs Daimler de condus automatizat

24

Daimler Trucks a prezentat AXYARD, primul său produs comercial de condus automatizat, fără șofer. Soluția poate fi folosită în sectoare precum logistica internă sau agricultură.Producătorul de camioane a făcut prima demonstrație cu camioane autonome în octombrie 2017, în parteneriat cu Lab1886 și Fraport AG. Atunci, mai multe camioane fără șofer erau folosite pentru deszăpezirea fostei baze aeriene Pferdsfeld.

Operațiunile actuale se bazează pe descoperirile făcute în acel proiect. Ele se desfășoară în Immendingen, cu două camioane Mercedes-Benz Arocs echipate cu tehnologie de condus autonom. Vehiculele sunt testate în condiții extreme pe un teren de mari dimensiuni.

Aproximativ 20 de hectare de teren trebuie curățate zilnic de zăpadă, gheață și apă. Aceste activități sunt efectuate noaptea de două camioane autonome Mercedes-Benz Arocs. Camioanele sunt supravegheate de personal special instruit. În funcție de condițiile meteo, traseul camioanelor este stabilit cu precizie de câțiva centimentri.

Numele AXYARD vine de la soluții automatizate (A=automatizat) folosite în numeroase cazuri (X) într-un spațiu închis (YARD). Abordarea AXYARD este de a automatiza camioanele Mercedes-Benz prin echiparea lor cu senzori și unități electronice de control. Camioanele atomatizate pot parcurge rute predefinite în spații determinate și pot fi controlate digital, monitorizate și organizate într-un sistem central de control, complet fără șofer.

În centrul tehnologiei AXYARD este interfața RTI (Remote Truck Interface), cu ajutorul căreia funcțiile vehiculului pot fi controlate de la distanță. RTI permite și interconectarea a mai multe vehicule. Camioanele sunt echipate cu sistem de localizare de mare precizie DGPS (differential GPS) și sisteme de comunicare vehicul-vehicul de ultimă generație.

Sistemele de control fără șofer au multe avantaje, precum creșterea productivității și reducerea consumului. Astfel, condusul fără șofer devine interesant pentru industrii precum logistică și agricultură. În prezent, pe lângă deszăpezirea din Immendingen, camioanele automatizate Mercedes-Benz mai sunt folosite în Brazilia pentru recoltarea trestiei de zahăr.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...