PMB a semnat contractul pentru 100 de troleibuze noi

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat astăzi că a semnat contractul privind achizitia a 100 de troleibuze noi. Licitația a fost câștigată de singurul ofertant, asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv - Sileo Gmbh, care a îndeplinit și cerințele prevăzute în caietul de sarcini.
PMB a semnat contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi

”Mă bucur că mai facem un pas înainte pentru înnoirea parcului auto al STB și pentru eliminarea autovehiculelor vechi, intens poluatoare. Este un proiect benefic pentru calitatea transportului public în comun, pentru confortul cetățenilor, dar și pentru creșterea calității aerului în Capitală”, a declarat Gabriela Firea cu această ocazie.

Noile troleibuze au 12 metri lungime și o capacitate de minim 96 de pasageri. Vehiculele sunt echipate și cu generator propriu, care oferă o autonomie de cel puțin 20 km în cazul întreruperii alimentării cu curent electric.

Numărul de mijloace de transport noi achiziționate în ultima perioadă de PMB pentru modernizarea flotei STB ajunge la 630. Pe lângă cele 100 de troleibuze, în București circulă deja 400 de autobuze Otokar Euro 6 achiziționate anul trecut, iar în curând va începe livrarea comenzii de 130 de autobuze hibrid Mercedes-Benz.

Cele 100 de troleibuze noi vor fi dotate, printre altele, cu climatizare automată, internet wireless, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, precum și un sistem de informare despre călătorie în timp real.

Potrivit contractului, livrarea se va întinde pe o perioadă de 16 luni. Primul troleibuz va fi livrat în noiembrie 2020, pentru omologare, iar restul unităților până în februarie 2022. Garanția de care dispun standard troleibuzele este de 4 ani si 240.000 km, ea fiind prelungită opțional cu alți 4 ani si 240.000 km.

Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane de euro fără TVA, iar finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”. Cererea Primăriei Capitalei a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2018.

Adaugati comentariu