Alianță între Volvo Group și Isuzu Motors

Volvo Group și Isuzu Motors au semnat astăzi un memorandum de înțelegere cu intenția de a forma o alianță strategică în domeniul vehiculelor comerciale.
Alianță între Volvo Group și Isuzu Motors

Ca prim pas, intenția este de a stabili un parteneriat tehnologic global. De asemenea, se va crea o divizie mai puternică de camioane grele, prin combinarea activităților Isuzu Motors și UD Trucks în Japonia și pe piețele internaționale. Această alianță include și transferul de proprietate al UD Trucks de la Volvo Group la Isuzu Motors. Cele două Grupuri consideră cu sunt complementare, atât din perspectiva prezenței geografice, cât și a portofoliului de produse.

”Volvo Group și Isuzu Motors au o relație stabilă în sectorul camioanelor de tonaj mediu din Japonia. Vedem un mare potențial pentru extinderea cooperării în activitățile de dezvoltare, vânzări și service, spre beneficiul clienților și partenerilor noștri”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO al Volvo Group.

”Isuzu Motors și Volvo Group cred cu tărie în oportunitățile de afaceri și sinergiile potențiale dintre cele două Grupuri. Intenționăm să valorificăm la maximum specializările diferite ale produselor noastre și prezența geografică complementară”, a spus și Masanori Katayama, președinte al Isuzu Motors Limited.

Alianța strategică dintre Volvo și Isuzu va include:

  • formarea unui parteneriat tehnologic, care va aduce la un loc expertiza complementară a celor două părți și va ajuta la dezvoltarea noilor tehnologii
  • crearea celor mai bune condiții pe termen lung pentru o activitate mai solidă cu camioane grele în Japonia și pe piețele internaționale
  • explorarea oportunităților de lărgire a colaborării și la alte game de produse, precum camioanele ușoare și de tonaj mediu.

Semnarea acordului final este preconizată pentru mijlocul anului 2020, iar încheierea tranzacției pentru finalul anului viitor. Toate tranzacțiile potențiale vor fi supuse regulamentelor și aprobărilor necesare.

Adaugati comentariu