Noul pod din Genova va fi deschis traficului la 5 august

Construit în mai puțin de 2 ani de la prăbușirea viaductului Morandi, noul pod din Genova va fi deschis traficului la 5 august.
Noul pod din Genova va fi deschis traficului la 5 august

Presa a avut acces pentru prima dată la noul pod de peste Polcevera. În lungime de 1067 de metri și cu un design inspirat de o navă, noul viaduct va purta numele Genova San Giorgio. Noul pod din Genova va fi inaugurat oficial luni (3 august) și apoi deschis traficului miercuri (5 august).

La ceremonia oficială de luni, care va începe la ora locală 18:30, va participa și președintele Italiei, Sergio Mattarella. Ceremonia va cuprinde un spectacol muzical, dar și o demonstrație de acrobație aeriană.

În prezent se fac ultimele pregătiri, iar spre deosebire de acum două săptămâni, când au început testele statice, între timp au fost trasate și majoritatea marcajelor.

Podul a fost construit în mai puțin de doi ani de la prăbușirea dramatică a Podului Morandi. Aceasta a avut loc la 14 august 2018, provocând decesul a 43 de persoane. Aproximativ 1.200 de muncitori au lucrat în această perioadă la demolarea vechiului pod și la construirea celui nou. Lucrările nu s-au oprit nici în vârful pandemiei de coronavirus, deși Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa.

 

Adaugati comentariu