Noul viaduct din Genova: au început testele statice. Inaugurare la începutul lui august

Primarul din Genova, Marco Bucci, a anunțat că noul viaduct de la Polcevera va fi inaugurat în perioada 1-5 august. Recent au început testele statice, în care sunt folosite mai multe camioane încărcate.
Noul viaduct din Genova: au început testele statice. Inaugurare la începutul lui august

Testele statice au început duminică dimineața. În prima fază au fost folosite 56 de camioane de 44 de tone. Greutatea de aproximativ 2.500 de tone a fost folosită pentru a testa rezistența noului pod în mai multe puncte de măsurare. Testele vor continua până la sfârșitul săptămânii.

Faza principală a construcției s-a încheiat la sfârșitul lunii aprilie, la 19 luni după prăbușirea Podului Morandi. Noul viaduct din Genova este așteptat cu nerăbdare de cei 580.000 de locuitori ai orașului, dar și de numeroși șoferi de camion. Primarul Genovei a declarat că absența podului a costat municipalitatea aproximativ 6 miliarde de euro.

Pe lângă legătura dintre Franța și Italia, podul asigură și conexiunea cu portul din Genova sau traversarea orașului dintr-o parte în alta. De aceea, lucrările au continuat și în timpul vârfului pandemic din Italia, una dintre cele mai afectate țări din Europa. Construcția noului pod a început în August 2019, la puțin timp după demolarea rămășițelor vechiului pod.

Podul Morandi, sau oficial viaductul Polcevera, a fost un pod de pe autostrada A10 din Genova. Podul, parte din Drumul European E80, a traversat râul Polcevera între districtele Sampierdarena și Cornigliano din Genova. Inaugurat în 1967, podul s-a prăbușit parțial pe 14 august 2018, omorând cel puțin 43 de persoane, printre care și un șofer de camion român. Alte persoane sunt încă date dispărute.

Adaugati comentariu