Noul MAN TGX are deja o ediție specială
Home Camioane Noul MAN TGX are deja o ediție specială (galerie foto)
Camioane

Noul MAN TGX are deja o ediție specială (galerie foto)

174

Până acum, am văzut noul TGX doar în culoarea aurie de lansare și pe alb. Un dealer MAN din Olanda propune clienților noul TGX într-o ediție specială, care ne permite să vedem cel mai tânăr ”leu” dintr-o cu totul altă perspectivă.La lansarea de la Bilbao, toate modelele din noua generație TGX disponibile pentru teste aveau cabină aurie. Chiar și cabina secționată expusă pentru a vedea mai ușor noile sisteme avea aceeași culoare. Ne-a plăcut însă designul și bănuiam că noua cabină va arăta bine chiar și pe alb, culoarea aleasă de majoritatea flotelor fără pretenții de design. Bănuiala ne-a fost confirmată de curând, când MAN a anunțat lansarea unor teste cu un camion complet autonom într-un terminal de containere din Germania cu imaginea unui TGX nou cu cabină albă. Tot albe sunt și cabinele camioanelor demonstrative pe care MHS Truck & Bus le va folosi pentru teste cu potențialii clienți din România.

Există însă și dealeri cu bugete mai generoase, care își permit să se joace cu designul. Este și cazul MAN Zuid Wlaanderen, care a prezentat noul TGX într-o ediție total specială. Noul camion va fi folosit pentru teste demo și va încerca să-i încânte pe transportatorii olandezi, atât de pasionați de vehiculele lor.

Olandezii au ales pentru acest cap tractor o culoare gri metalizat, care se potrivește bine cu grila neagră a lui TGX, pictată cu accente roșii. O dungă roșie avem și pe parasolar, parcă pentru a demonstra cât de puțin este nevoie pentru a transforma un camion obișnuit într-unul special.

Pentru că designul standard a fost completat doar de un sistem de proiectoare LED cu suport montat pe plafon. Simplu, eficient și fără să afecteze prea mult aerodinamica. Vehiculul demonstrativ a fost realizat cu ajutorul partenerilor SCT Truck Design, HS-Schoch, Publi Tony, Alcoa Wheels Europe și Lazer High Performance Lighting.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...