Culoarele de urgență devin obligatorii și în Belgia, din Octombrie

Până acum, Belgia nu a avut nicio lege care se reglementeze comportamentul șoferilor în timpul intervențiilor ambulanțelor și altor vehicule de urgență pe drumurile cu mai multe benzi. Situația se va schimba din luna octombrie.
Culoarele de urgență devin obligatorii și în Belgia, din octombrie

Formarea unui culoar de urgență în cazul unui ambuteiaj pe o autostradă sau un drum cu două sau mai multe benzi devine obligatorie în Belgia. Parlamentul belgian a aprobat recent regulamentul, care se va aplica de la 1 octombrie.

Potrivit legii, culoarul de salvare trebuie format după aceleași reguli ca în Germania. În cazul unui ambuteiaj, vehiculele de pe banda din stânga trebuie să se deplaseze cât mai mult posibil în stânga, iar cele de pe celelalte benzi cât mai mult posibil în dreapta. Culoarul format permite intervenția optimă a vehiculelor de urgență la locul accidentelor. În schimb, pe autostrăzi, acostamentul trebuie să rămână liber în cazul acestei manevre.

”În prezent, de multe ori ambulanțele se chinuie să își facă loc spre accidente prin ambuteiaje. Totuși, până acum nu a fost obligatorie formarea unui culoar de urgență. Acest lucru se va schimba de la 1 octombrie”, se arată într-un raport al Institutului Belgian de Siguranță Rutieră VIAS.

Prin noul regulament, Belgia urmează exemplul unor țări precum Germania, Luxemburg, Austria, Cehia și Ungaria, unde culoarele de salvare sunt deja obligatorii. În Elveția, formarea unui culoar de trecere pentru vehiculele salvatorilor va deveni obligatorie de la 1 ianuarie 2021.

Adaugati comentariu