Noul camion de curse IVECO
Home Camioane Noul camion de curse IVECO, prezentat de Hahn Racing
CamioaneVehicule speciale

Noul camion de curse IVECO, prezentat de Hahn Racing

26

Hahn Racing, deținătoarea titlului european FIA European Truck Racing Champioship, a prezentat noul său camion de curse, bazat pe modelul IVECO S-WAY.Pandemia de coronavirus a amânat, printre alte competiții sportive, și startul ediției European Truck Racing Championship 2020. Acesta era programat pentru finalul lunii aprilie, dar a fost decalat, cel puțin deocamdată, până pe 6-7 iunie.

Asta nu a împiedicat Hahn Racing Team, deținătoarea titlului european la piloți, să își prezinte camionul pentru ediția 2020. Echipa este condusă de Jochen Hahn, cel mai titrat pilot din istoria FIA ETRC, cu 6 titluri europene, din care ultimele două alături de Iveco.

Noul camion de curse are o cabină de zi care împrumută grila și farurile modelului IVECO S-WAY. IVECO nu a dezvăluit și alte specificații ale camionului, dar este de așteptat ca ele să fie puțin mai bune decât cele de anul trecut.

Camioanele de curse sunt special proiectate și echipate pentru a atinge cât mai repede 160 km/h, viteza maximă permisă în FIA ETRC. În 2019, Hahn Racing a folosit modelul Stralis 440 E 56 XP-R, cu o greutate de doar 5,3 tone. Motorul folosit este același IVECO Cursor 13 ca la modelele de serie, dar fără limitarea de 90 km/h și cu o setare sportivă, putând dezvolta 1.180 CP.

Ca și anul trecut, cutia de viteze folosită este manuală, ZF Ego Split, cu 16 trepte. Frânele sportive sunt oferite de Knorr Bremse.

Programul intermediar al FIA European Truck Racing Champioship 2020 cuprinde 7 etape. Organizatorii cursei de la Nurburgring au anunțat deja că au anulat cursa din acest an.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

40 de camioane destinate sectorului de construcții, livrate de AUTOGLOBUS la Timișoara

Autoglobus anunță livrarea a 40 de camioane către Drumuri și Poduri Banat...

Camioane

eActros 600 a trecut cu succes toate testele înainte de începerea producției de serie

Wörth am Rhein găzduiește nu numai cea mai mare fabrică de camioane...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...